Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Lättare säga sin åsikt på dinasikt.fi

Från 2016
Bild: YLE/ Rebecca Olin

Justitieministeriet har förnyat webbtjänsten dinasikt.fi. Den nya tjänsten är lättare att använda skriver Justitieministeriet i ett pressmeddelande.

På dinasikt.fi kan medborgarna följa olika offentliga projekt, delta i diskussionen om ärenden som håller på att beredas och påverka beslutsfattandet. Tjänsten är gratis.

Via tjänsten kan till exempel en kommun få ut information och få in åsikter från allmänheten om ärenden som planeras och håller på att beredas.

Nu har funktionerna för att öppna diskussioner, genomföra enkäter och presentera pågående eller planerade projekt gjorts smidigare.

För att sänka tröskeln har man också gjort det lättare att logga in i tjänsten.

Tjänsten kommer att vidareutvecklas under våren och därför önskar justitieministeriet att användarna skickar kommentarer och utvecklingsförslag till tjänstens administratörer.

Den nuvarande tjänsten dinasikt.fi stängs den 8 mars och då arkiveras innehållet i den gamla tjänsten. Projekt, diskussioner och enkäter som pågå i den nuvarande tjänsten överförs inte automatiskt till den nya. Användarna måste också registrera sig på nytt och skapa ett nytt användarnamn.

Diskussion om artikeln