Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Tamás Gruborovics spelar för Ekenäs IF 2016

Från 2016
Tamas Gruborovics, Ekenäs IF
Bildtext Tamas Gruborovics har tränat med EIF ungefär en månad.
Bild: Matias Wikholm

Mittfältsspelaren Tamás Gruborovics spelar säsongen 2016 för Ekenäs IF i herrarnas division 1 i fotboll. Gruborovics har spelat över 260 matcher i fotbollsligan och kommer närmast från Kotkalaget KTP.

Tamás Gruborovics är 31 år gammal och väntas ta en ledarroll i EIF både på och utanför planen. Han har spelat 264 matcher i finska fotbollsligan. Han har gjort 68 mål i den högsta serien i Finland.

Gruborovics är född i Ungern men har sedan unga år bott i Finland. Han flyttade till Finland tillsammans med sin famlij då hans pappa Tibor Grubrovics spelade fotboll för Mikkelin Palloilijat i S:t Michel.

Tamás Gruborovics har spelat ligafotboll i KuPS, KooTeePee, IFK Mariehamn, JJK, Inter och i fjol i KTP.

Han har tränat med EIF i ungefär en månad och har nu skrivit under ett spelarkontrakt med Ekenäs IF för säsongen 2016.

EIF söker mittback

EIF:s manager Peter Haglund är väldigt nöjd. Han säger att Tamas Gruborovics är en verklig förstärkning för laget.

- Det här betyder att vi kommer att blanda oss i tätstriden.

Haglund säger att EIF ännu har krokarna ute för att hitta en spelare som kan spela både mittback och längst nere på mittfältet.

- Gruborovics är ju en finsk spelare så vi kan också rikta blickarna utomlands. Vi kan alltså förstärka vårt lag med ytterligare en utländsk spelare om vi så vill, säger han.

EIF har för tillfället kontrakt med Fredrik Fladby, Lamin Jaiteh, Douglas Silveira, Mamadou Konate, Sampsa Timoska, Johan Estlander, Juuso Aalto, Vili-Verneri Roivainen, William Lindqvist, Zacharias Ekström, Jonathan Jäntti och Tim Murray.

Diskussion om artikeln