Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Valakari förlänger med SJK som segrade i Österbottens vinterderby

Från 2016
Uppdaterad 10.02.2016 22:25.
SJK:s chefstränare Simo Valakari 1.4.2014
Bildtext Simo Valakari fortsätter i Seinäjoki.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

SJK tog säsongens första ligacupseger, Alexei Eremenko gjorde debut i tävlingssammanhang och Roope Riski som nyss tecknat ett nytt kontrakt nätade. Men det var inte den största nyheten Seinäjokiklubben bjöd på.

Inför matchen mot VPS i ligacupen visste rapporter från Skottland berätta att SJK-tränaren Simo Valakari är nära en flytt till Kilmarnock.

Enligt TV-kanalen STV skulle Valakari åka på en arbetsintervju med den skotska ligaklubben under de följande två dygnen, och SJK skulle enligt deras källor ha gett grönt ljus för flytten.

SJK svarade med att publicera ett nytt kontrakt med sin guldlots. De regerande ligamästarna förlängde avtalet, som skulle ta slut om två år, till hösten 2019.

– Vi har fått förfrågningar om Simo, bland annat från Skottland. Men vi bygger klubben långsiktigt i enlighet vår strategi, och Simo är en del av den strategin, kommenterar SJK:s ordförande Raimo Sarajärvi i ett pressmeddelande.

– Det här har ända sedan början varit en lång process och jag är väldigt glad att jag får fortsätta bygga upp klubben och laget. Det här är en bra plats för både tränare och spelare, säger Valakari.

Eremenko och Riski i farten

Kontraktsnyheten kom efter att SJK tagit sin öppningsseger i vinterns ligacup. Efter krysset i premiären vann SJK hemma över VPS med 2-1.

Vasagästerna tog ledningen i den 14:e minuten genom Andre Clennon, men SJK kom ikapp och förbi i den andra halvleken.

Först kvitterade Ariel Ngueukam matchen till 1-1, och sedan passade Alexei Eremenko – som ersatte Ngueukam strax efter målet – fram Roope Riski till segermålet.

Matchen var Eremenkos första officiella kamp sedan han skrev på för Seinäjokiklubben. Han hann spela en träningsmatch före VPS-dusten. Roope Riski skrev i sin tur nyligen på ett nytt kontrakt med SJK.

Resultat, ligacupen, grupp B

SJK - VPS 2-1 (0-1)
14. 0-1 Andre Clennon
56. 1-1 Ariel Ngueukam
63. 2-1 Roope Riski

Ilves - RoPS 0-0

Se tabellen här!

Diskussion om artikeln