Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Höga bankavgifter för valutabetalningar

Från 2016
Uppdaterad 01.03.2016 13:23.
Svenska kronor
Bildtext Enligt tipset kan det bli dyrt att betala fakturor i svenska kronor.
Bild: Sveriges Riksbank

Det kan bli dyrt att betala fakturor i andra valutor än euro. Tipsaren ger ett exempel på bankavgifterna för en prenumeration på en svensk tidning.

"Jag har börjat prenumerera på nätversionen av Svenska Dagbladet. Igår betalade jag räkningen på 160 Kr. Enligt det verifierat jag skrev ut från nätbanken, är 160 Kr = 17,10 euro. Nordeas bankavgift är 6,75 euro. Det är ett påslag på 40% - månatligen!", skriver tipsaren.

Linus Lång 11.2.2016 morgon: Tack för tipset, det är ett intressant exempel. Jag går vidare på det här med en liten prisjämförelse och ser om jag kan få någon på banken att kommentera avgifterna och eventuella alternativ.

11.2.2016 eftermiddag: Har bekantat mig med olika bankers prislistor, utlandsbetalningar i webbanken kostar oftast mellan sex och sju euro (då man inte betalar mottagarbankens kostnader). I en kommentar föreslås att betala fakturor till svenska konton i euro, ska kolla upp detta.

1.3.2016:Tack till alla som har tipsat och kommenterat! Nu har jag publicerat en artikel här: Så undviker du onödiga bankavgifter på utlandsbetalningar

Tipsa Spotlight

Detta är ett offentligt tips som har skickats in till Spotlight. Uppgifterna i tipset är inte bekräftade.

Diskussion om artikeln