Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Selänne grävde i fotoalbumet – den lilla pojken gjorde drömdebut i NHL

Från 2016
Uppdaterad 14.02.2016 09:59.
Teemu Selänne, december 2015.
Bildtext Teemu Selänne jublade över debutmål.
Bild: Lehtikuva

Teemu Selänne publicerade igår kväll en bild där han äter pasta med en liten pojke. Den pojken gjorde i natt NHL-debut – och nätade direkt.

Selänne lade ut en bild från ungefär 20 år tillbaka på Instagram där han inför en NHL-match äter pasta tillsammans med lilla Brendan Leipsic.

– I dag äter han utan mig, men samma mat, inför sin första NHL-match som en Maple Leafs-spelare. Vilken story. Jag är så stolt över dig, skrev Selänne.

Den blåvita hockeyikonens fru Sirpa Selänne blev i tiderna bekant med Brendans mamma Kathleen Leipsic i Winnipeg där Teemu spelade för Jets säsongerna 1992–1996.

I natt var det då dags för Brendan Leipsic, 21, att debutera för Toronto Maple Leafs – och det blev genast succé. Leipsic stod för segermålet när Toronto slog Vancouver Canucks med 5-2.

Och precis som föräldrarna Kathleen och Greg Leipsic på plats i ishallen, jublade också Selänne i hemmasoffan över fullträffen.

– Brendan gjorde mål! Nu vet ni varför ketchupflaskan stod på bordet, skrev Selänne på Twitter.

Brendan Leipsic har hittills hållit till i AHL. Han flyttade under förra säsongen till Maple Leafs organisation och har spelat i farmarklubben Marlies, där han gjort 34 poäng (14+20) på 47 matcher.

Diskussion om artikeln