Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Villas nya ras – utklassade på hemmaplan

Från 2016
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Liverpool körde över Aston Villa fullständigt.
Bildtext Liverpool körde över Aston Villa fullständigt.
Bild: AFP / Lehtikuva

Till slut fick Aston Villa-supportrarna nog. De vände hemåt – samtidigt som Premier League-jumbon blev slaktad av Liverpool.

Aston Villas säsong har varit totalt nattsvart. Remi Garde har inte fått någon fart på Birminghamklubben efter att han tog över på tränarposten – och med tolv omgångar kvar talar precis allt för att det blir Championship för den anrika klubben.

I söndagens drabbning hemma mot Liverpool kom ett nytt lågvattenmärke för Villa. Laget, som har tagit tre segrar på hela säsongen, skämde ut sig framför hemmafansen.

Sturridge tillbaka

Den ständigt skadedrabbade Daniel Sturridge fick starta för Liverpool. Den chansen tog anfallaren.

Efter en kvarts spel öppnade Sturridge målskyttet – ett efterlängtat besked för alla Liverpoolsupportrar. Det var ändå bara början på glädjebeskeden för Reds.

James Milner fyllde på i den första halvleken – och efter paus rasade Aston Villa ihop som ett korthus. Hemmaspelarna såg så kraftlösa och viljelösa ut att man kunde tro att de hade laddat upp på puben.

Målkalas för Liverpool

Liverpool rusade på och hade ett riktigt målkalas på Villa Park. Kolo Toure avrundade målfesten med sitt nickmål till 6–0 med tjugo minuter kvar efter pinsamt försvarsspel av hemmaspelarna.

Liverpool klev uppåt i tabellen med sin fullpoängare, men Jürgen Klopps mannar har ändå en så gott som omöjlig uppgift att ta sig in bland de fyra bästa i Premier League. Klopp får satsa på cuperna – närmast väntar torsdagens Europa League-match mot Augsburg.

Aston Villa åkte på sin femte raka hemmaförlust mot Liverpool och tog ett nytt steg mot degradering. Avståndet till säker mark är åtta poäng.

Resultat:
Aston Villa–Liverpool 0–6 (0–2)