Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Nu blir det billigare att åka tåg

Från 2016
Uppdaterad 16.02.2016 16:22.
Intercitytåg på Helsingfors järnvägsstation.
Bild: Patrick Holmström

Statsjärnvägarna VR sänker priserna från och med i dag. Enligt VR:s webbplats har statsjärnvägarna lyssnat på kunderna och sänkt priserna permanent på fjärrtrafiken.

Prissättningen har också gjorts tydligare för att det ska bli lättare att välja biljett.

Genomsnittspriserna sjunker med ca en fjärdedel. Sänkningen varierar enligt rutt, säger VR. En standardbiljett från Helsingfors till Åbo med avgång 6:56 i dag kostar 9,90 euro - 25 procent mindre än i går.

Maisa Romanainen
Bildtext Maisa Romanainen
Bild: VR

Maisa Romanainen, direktör för VR:s passagerartrafik, säger att finländarna redan länge har önskat sig förmånligare tågbiljetter.

- Nu har vi glädjen att kunna uppfylla denna önskan. Våra kunder upplever tåget som ett bekymmersfritt, ekologiskt och bekvämt resesätt, men biljettpriserna har ändå kritiserats de senaste åren.

Antalet resor har ökat på de stora rutterna i och med de förmånliga kampanjbiljetterna och nu kan vi permanent sänka priserna i hela Finland, säger hon.

VR bjude rpå gratis kaffe
Bildtext VR bjöd på kaffe på tisdagen.
Bild: Yle/ Julia Holmvik

Sparbiljetten alltid billigast

Sparbiljetten är alltid det billigaste alternativet, poängterar VR.

Det finns endast ett begränsat antal Sparbiljetter och inga rabatter beviljas på den här biljettypen. Sparbiljetterna kommer till försäljning 60 dagar före resan.

VR intygar att både pensionärer och studerande betalar mindre för sin biljett nu, trots att rabattprocenten blev lägre, framförallt om man köper en sparbiljett. Också beväringar och civiltjänstgörare beviljas liksom tidigare rabatt på VR.

Biljettköp på VR:s nätsida
Bild: VR

4-16 år gamla barn och unga får 40 procents rabatt, studerande 30 procent, pensionärer och 65 år fyllda 20 procent. Beväringar och civiltjänstgörare får 30 procents rabatt för fritidsresor.

Förlust tvingar VR till åtgärder

Trots att VR har monopol i järnvägstrafiken går bolaget med förlust. Orsaken är ökad konkurrens från bussar och flyg. Passagerarmängderna i fjärrtrafiken har minskat, men sommarens priskampanj visade att kunderna gärna använder tåg om priset är det rätta.

Diskussion om artikeln