Evas utflyktsmat
Bloggaren Eva Ramstedts familj är vana med friluftsliv och att kocka ute i naturen."När vi åker på utflykt väljer jag bort korvpaketet och lagar likadan mat som vi kunde äta hemma. Ute i naturen får jag också lättare barnen att testa på nya smaker" säger Eva. Här kommer några av hennes bästa recept på utflyktsmat.
Evas utflyktsmat
Ingredienser
- ris - kokat (grönsaksris i wraps)
- paprika - (grönsaksris i wraps)
- zucchini - (grönsaksris i wraps)
- gul lök - (grönsaksris i wraps)
- purjolök - (grönsaksris i wraps)
- kidneybönor - 1 burk (grönsaksris i wraps)
- tortillabröd eller mjuka tunnbröd - (grönsaksris i wraps)
- salladsblad - glutenfritt wrapsalternativ(grönsaksris i wraps)
- turkisk yoghurt eller creme fraiche - (grönsaksris i wraps)
- 1 gul lök - (Soppa med röda linser och sötpotatis)
- 1 vitlöksklyfta - (Soppa med röda linser och sötpotatis)
- 2 batat - eller 1 stor (Soppa med röda linser och sötpotatis)
- olja - (Soppa med röda linser och sötpotatis)
- 0.5 chili - (Soppa med röda linser och sötpotatis)
- 400 gram (g) krossade tomater - (Soppa med röda linser och sötpotatis)
- 0.5 tesked (tsk) salt - (Soppa med röda linser och sötpotatis)
- 4 deciliter (dl) kokosmjölk - (Soppa med röda linser och sötpotatis)
- 2 st grönsaksbuljongtärning - (Soppa med röda linser och sötpotatis)
- 0.5 deciliter (dl) röda linser - (Soppa med röda linser och sötpotatis)
- 3 deciliter (dl) vatten - (Soppa med röda linser och sötpotatis)
- turkisk yoghurt eller creme fraiche - till servering (Soppa med röda linser och sötpotatis)
Instruktioner
Grönsaksris i wraps
Skär lämplig mängd grönsaker och koka ris hemma. Stek grönsakerna i trangian. Blanda i kidneybönorna. Värm på riset i samma kastrull. Värm wrapsen i stekpannan. Lägg upp en portion av blandningen in i en wrap, toppa med turkisk yoghurt/creme fraiche.
Soppa med röda linser och sötpotatis
Soppan kan föreberedas hemma och tas med i termos. Fräs hackad lök och vitlök mjuk i olja. Tillsätt finhackad chili och sötpotatis (små bitar), låt fräsa lite till. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka i ungefär en kvart. Mixa soppan slät, smaka av med salt. Servera med en rejäl klick yoghurt eller liknande.
Läs också Friluftsliv för hela familjen