Hoppa till huvudinnehåll

Sport

F1-mogulen: Putin borde styra Europa

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Vladimir Putin och Bernie Ecclestone, Sotji, oktober 2015.
Bildtext Vladimir Putin och Bernie Ecclestone under Sotjis GP i oktober 2015.
Bild: EPA / All Over Press

Bernie Ecclestone fortsätter bjuda på kontroversiella uttalanden. Den 85-årige formel 1-bossen hyllar Rysslands president Vladimir Putin.

Det är i en intervju med engelska Daily Mail som Ecclestone passar på att berömma Putin. På frågan om han fortfarande beundrar Putin, är svaret tydligt.

– Absolut. Han är mannen som borde styra Europa, säger Ecclestone som har två bilder där han pratar med Putin hängande på väggen i sitt arbetsrum.

– Han kommer att ta hand om den här businessen som pågår i Syrien. Det goda är att han gör det han tycker är rätt och står för det.

”Gillar inte demokrati”

Ecclestone berättar att han pratar med Putin ”när det behövs”. Bland annat hade Putin sitt finger i spelet när Sotji fick sin F1-deltävling.

– Jag har sagt redan tidigare att jag inte just gillar demokrati. Ingenting blir gjort, säger Ecclestone till Daily Mail.

Bernie Ecclestone, november 2015.
Bildtext Bernie Ecclestone, som redan länge styrt över F1-cirkusen, är ingen vän av demokrati.
Bild: EPA / All Over Press

Ecclestone tar även ställning till Storbritannien vara eller icke-vara i EU. Premiärminister David Cameron ställer sig bakom ett fortsatt EU-medlemskap – men Ecclestone håller inte med.

– Jag gillar David Cameron. Jag trodde inte jag skulle göra det, men han har gjort det han tror är bäst för Storbritannien i EU-förhandlingarna. Jag respekterar det, men jag vill att vi lämnar EU. Jag vet vad vi ger EU, men inte vad EU ger oss.