Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Iphone-användare i Finland kan nu direktsända video på Facebook

Från 2016
Uppdaterad 09.05.2016 09:23.
Direktsändning av video via Facebook.
Bildtext Så här kan det se ut när man strömmar video.
Bild: Facebook

Från och med i dag kan många finländska Facebook-användare direktsända video på det sociala nätverket.

Facebook ger sig in i kampen om att erbjuda folk möjligheten att direktsända video. Redan i dag finns det flera populära appar som kan göra detsamma - till exempel Periscope och Bambuser.

När det nu blir möjligt på en plattform som används så pass mycket som Facebook - av 2,1 miljoner finländare varje dag - så kan det få konsekvenser.

Periscope har till exempel gett upphov till en hel del uppståndelse i och med att skolelever använt appen på otillåtna sätt under skoltid.

Upp till en fjärdedel av Facebook-användarna i Finland borde nu kunna se en live video-symbol i sin IOS-app, på det ställe där de skriver nya inlägg.

Medan du sänder kan du läsa dina vänners kommentarer och också kontrollera hur många och vilka vänner som följer med. Efter att du filmat klart blir videon kvar på Facebook, men du kan också ta bort den om du så önskar.

Det sociala nätverket började testa den här videoströmningen i december och har aktiverat den stegvis i olika länder. Verifierade användare, till exempel en del kändisar och medieföretag, har fått tillgång redan tidigare.

Det kan räcka några veckor innan alla IOS-användare i vårt land får möjlighet att direktsända video på Facebook. Det finns också planer på att stöda Android-telefoner inom en snar framtid.

Artikeln uppdaterades 24.2.2016 kl. 9.55 med info om hur många finländare som använder Facebook, och länk till tidigare Periscope-artikel.

Diskussion om artikeln