Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Horribel avslutning på rundan – Ilonen missade cuten i Australien

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Mikko Ilonen i Abu Dhabi, 2016.
Bildtext Mikko Ilonen fick inte till det i Perth.
Bild: EPA

Mikko Ilonen missade cuten för första gången den här säsongen i Europatourtävlingen i Perth i Australien. Mikko Korhonen ligger väl till inför helgens rundor.

Ilonen behövde en birdie på slutet för att ta sig till de två avslutande omgångarna. Istället blev det tre bogeys för finländaren på hålen 15-17. Således missade Ilonen cuten med fyra slag.

Finländaren gick båda rundorna på 74 slag, det vill säga på två över par. Han gjorde hela elva bogeys på två dagar. Sju birdies räckte inte till för att reparera skadan.

Innan tävlingen i Perth hade Ilonen imponerat så här långt under säsongen. I de fyra tidigare tävlingarna slutade han på placeringarna 12-22. I Australien blev placeringen en delad 108:e plats.

Korhonen på väg mot säsongens bästa resultat?

Mikko Korhonen har inlett säsongen betydligt svagare än Ilonen. Han missade cuten i de två senaste tävlingarna och hans bästa placering på årets Europatour är en 59:e plats i Qatar.

I Australien ser det ut att gå betydligt bättre för Korhonen. Efter två rundor ligger han på en delad 25:e plats med resultatet tre under par. Korhonen spelade på två under par för dagen. Hans runda innehöll tre birdies och en bogey.

Amerikanen Peter Uihlein och autraliern Brett Rumford delar på ledningen efter två dagars spel med resultatet elva under par.