Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Författaren Sabine Forsblom live på torsdag

Från 2016
Uppdaterad 03.03.2016 15:32.
Sabine Forsblom.
Bildtext Sabine Forsblom
Bild: Yle / Stefan Härus

Ett 70-tal det sprakar om, ja så beskrev Anna Dönsberg Sabine Forsbloms bok Maskrosgudens barn då den kom ut hösten 2015.

Forsblom nominerades idag för Nordiska rådets litteraturpris och i februari belönades hon med Svenska litteratursällskapets pris. I prismotiveringen konstaterades det att ”bakom den slagfärdiga humorn döljer sig både sorg och ett rättvisepatos, och lapptäcket av skrönor växer till en detaljrik fresk som berättar om en förbisedd del av vår närhistoria.”

- Tänk att det lilla folket som jag skriver om har nått fram ända till prisnämnden, till Svenska litteratursällskapet, säger hon i en prisintervju.

Anna Dönsberg konstaterar att det personliga blir universellt i Forsbloms berättelse och att den fråga som löper genom hela romanen stavas "duger jag?".

På torsdag besöker Sabine Forsblom Arbis i Helsingfors i serien "Möt författaren" och samtalet som leds av Ylva Larsdotter strömmas på Arenan och svenska.yle.fi med start klockan 18.05 och diskussionen beräknas hålla på till och med 19.30.

Sabine Forsblom är en av Finlands kandidater till Nordiska rådets litteraturpris 2016. Läs om alla kandidater på vår webb.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln