Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Petri Jauhiainen Yles nya utgivningschef för tv och Yle Areena

Från 2016
Uppdaterad 01.03.2016 10:13.
Petri Jauhiainen är Yles utgivningschef.
Bild: Yle Bildtjänst

FM, PM Petri Jauhiainen (50) har utsetts till utgivningschef för Yles finskspråkiga utbud på tv och Yle Arenan. Jauhiainen inleder sitt uppdrag den 1 april.

Petri Jauhiainen ansvarar för Yles finskspråkiga tv-kanaler och för det finska innehållet och tjänsterna på Yle Arenan. Att titta på traditionella tv-kanaler via en tv-apparat är fortfarande en viktig del av finländarnas vardag, men tv-användningen blir allt mångsidigare och flyttar allt mer över till mobila enheter och webben. Det här för med sig nya möjligheter att göra och hitta innehåll samt att kunna ge publiken personligare service. Utgivningschefens huvuduppgift är att leda utformningen av Yle nya tv-helhet.

I Jauhiainens organisation ingår Yle Arenan, Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema, internationella inköp, Yles arkivtjänster, tablåläggning och sändningsplanering samt översättning och versionering. Utgivningschefen verkar inom Yles finskspråkiga utgivningsenhet och rapporterar till utgivningsdirektör Ismo Silvo. Svenska Yle ansvarar också i fortsättningen för sin egen utgivning, också på Arenan..

“Tv-kanalerna och Yle Arenan har en verkligt god publikrelation. Utgivningschefen har således ett gott utgångsläge när det gäller att – lyhörd för publiken – skapa framtidens tv samt föra Yle mot en mera mångmedial miljö”, säger utgivningsdirektör Ismo Silvo.

Petri Jauhiainen har haft olika uppgifter på Yle, senast som chef för riksomfattande nyhets- och aktualitetssändningar. Jauhiainen har tidigare bland annat arbetat som redaktions- och nyhetschef för de finskspråkiga tv-nyheterna. Jauhiainen var också forskarstuderande med inriktning på journalistik läsåret 2014–2015 vid Oxfords universitet, England.

“Medieanvändningen förändras oerhört snabbt. Stora, globala strömningstjänster är en betydande konkurrent i synnerhet ifråga om unga tittares tidsanvändning. Att utveckla Yle Arenans utbud och användbarhet är helt centralt i mitt kommande jobb. Det känns bra att få genomföra den här förnyelsen tillsammans med Yles experter vars kompetens erkänt ligger på internationell nivå”, säger Petri Jauhiainen.

För mera information:
Utgivningsdirektör Ismo Silvo, tfn 040 505 1924