Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

Fannys blogg - september 2014

Från 2014
Uppdaterad 06.04.2016 12:20.
Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - september 2014

måndag 1.9 - Jag HATAR Erika. Det var på biologitimmen och det betydde att vi skulle berätta för klassen om svamparna som grupperna hitta på utfärden på torsdag. Jag hade kollat upp lite fakta om dom i svampböcker, men det sku ju alla göra, och jag ville int vara den som presentera vårt grupparbete för hela klassen. Men så sa Erika: "Du tror väl att ingen av oss andra klarar det du, du tror du är den enda i klassen som fattar någå" Jag blev bara så störd och kolla liksom upp på Atte för att se om han hört de. Och Erika bara: "Kom igen - fjäska för Atte bara, du har ju int så många andra kompisar". "Jag har Miksu", sa jag. "Vill int ha några andra" (Miksu va sjuk idag så hon var inte där). Erika: "Miksu är bara tillsammans med dig för att du är ett freak från lande. Miksu gillar bara folk som är nördar och freaks". Då blev jag förbannad och sa så här: "Och du snackar om freaks. Ser ju ut som om du har stoppat trynet i en sminklåda". Helt fram tills då hade vi viskat, men jag glömde och nu fick jag skäll av Atte. Han bara: "Fanny! Är det möjligt att ta lite hänsyn till resten av klassen här!" Så orättvist, det var Erika som starta. Och så sku en av oss gå upp till tavlan och presentera vårt arbete, och så sa jag att då hon kunde så otroligt mycket så kunde hon ju gå upp. Och hon med sitt idiotiska fejs bara "AH! Det kan jag väl." Men Erika kunde de ju int! Hon visste att någon av dem var en kantarell och att man kan äta dem och så, men dom andra visste hon ingenting om. Och så fick hela gruppen skäll av Atte. Måste erkänna att jag tyckte Erika såg lite generad ut. Så då hon kom tillbaka så sa jag: "Trodde du sa att du kunde det". och hon bara härma mig "Trodde du sa att du kunde det". Och så kom hon inte på någå mer att säga. Dumma ko. Nu måst jag på gitarrkurs!

måndag 1.9

Nu kan jag Tom Dooley ut i fingertopparna! Som Torbjörn sku säga...
tisdag 2.9 - Orkar nästan int berätta om idag Det var lika hemskt som då jag först börja skolan. Nästan värre. Jag kom in till klassrummet till första timmen och så fnissa alla. Och jag såg mig omkring och fatta ju såklart int va det var. Och så gick jag och satte mig och så flytta både Annika och Riku sina pulpeter liksom längre bort från mig och då fnissa klassen ännu mera. Jag fatta ingenting men ville bara försvinna och aldrig komma tillbaka. Jag kände mig bara så otroligt dum utan att jag visste varför. Och så såg jag att Patte lukta under sin arm och såg mot mig och så skratta alla högt och jag hade lust att börja gråta. Luktar jag eller? Jag blev helt ... jag kunde ju int luska ut det precis heller, för då skulle dom ha skratta ännu mera.

Jag har aldrig känt mig så äcklig och dum och misslyckad i hela mitt liv! Hela timmen satt jag så, och klara int av att följa med på timmen, tänkte bara att då det ringer så springer jag bort och kommer inte tillbaka. Men jag gjorde int det. Miksu sa: "Va är det me dom då?" Jag: "Jag vet inte, men jag orkar int vara här, jag far hem" och hon: "Nej Fanny, gör int det. Det är ju precis det dom vill. Att du ska visa att du blir ledsen. Jag vet allt om det här, jag ha vari i den här klassen i fem år. Låtsas som ingenting". Det är lätt för Miksu att säga, hon e ju liksom så tuff och stark. Hon är i alla fall bra på att låtsas som om hon är det Som sagt, HEMSK dag! I slutet av dagen hade Miksu fått reda på va det var: Erika har skapat ett rykte om att jag måste duscha minst tre gånger om dagen för att jag luktar så svett. Orkar int skriva mer nu. Jag hatar Erika.

onsdag 3.9 - Det fortsatte idag. Annika och Sonja bråka och sniffa i luften och rynka på näsan och senare hörde jag någon viska "stinky" när jag gick förbi. Sista timmen hade vi jumppa och jag hade varit orolig hela dagen för det för jag VISSTE att de sku hända någå ännu värre då. Någå från Erika, eller Annika, och det gjorde det. Hela jumppatimmen var det så där "uuusch" och dom rynka sin näsa då jag sprang förbi. Jag försökte bara strunta i det och tänka att DET GÅR ÖVER, DET GÅR ÖVER, DET GÅR ÖVER, men inuti grät jag och var ursinnig. Så - då vi bytte om efteråt så sa hon: "Har du hört talas om deodorant Fanny?" Och alla skratta. Och plötsligt bara så tappa jag kontrollen och jag SKREK i omklädningsrummet: "Håll käft med din feta ljugarmun Erika. Det där har du bara hittat på för att du inte tål att jag går i den här klassen, du tål inte att någon annan än du och Annika är någå! Du är bara så dum i huvudet och varför har du på dig så mycket smink egentligen? Du måste vara otroligt ful långt under allt det där spacklet, du är ju så livrädd att sminket ska försvinna, sminkar och pudrar dig hela tiden då du tror att ingen ser. Vi andra ser i allafall normala ut utan smink. Jag tycker faktiskt synd om dig och ditt fula fejs!" Jag blev liksom bara stående där en stund och andades ut och alla var HELT tysta. Så gick jag bara.

torsdag 4.9 - Blir så störd. Hej, har legat och tänkt hela natten. Jag är så förbannat arg på Erika och hela klassen (förutom Miksu) som bara går med på såna rykten. Precis som om alla har en sån ond djävul i sig som gillar att andra har det dåligt. Tänk om jag också är sån. Idag ska klassen gå på besök till ett tidningstryckeri, få se hur det är där. Vill int alls se dom där skvallerkäringarna.

fredag 5.9 - Borgå i helgen! Jag ska förresten till Borgå i helgen! Är så glad! Har int varit där på evigheter. Och jag och Ellen ska bara lata oss hela helgen. Jag måste tidigt upp dock - ska med buss redan kl. 9. Men det är bra, för då får jag massa tid med Ellen.

lördag 6.9 - övernatten hos Ellen!

söndag 7.9 - Ellen e bäst! Vi somna aldrig igår. Till slut kom Ellens pappa i alla fall och sa "nu måst ni vara tysta", klockan är ren över två. Sen for vi och spionera på Ellens nya "loverboy". Han heter Jonas och går i sjuan i Borgå.

söndag 7.9 - Hemma igen. Vi hade de så kul. Jag saknar faktiskt Ellen ganska mycket. Vi har ju liksom alltid känt varandra. Det är ju egentligen int så långt mellan Hesa och Borgå, men det blir inte så ofta som vi ses. Önskar Ellen också kunde flytta hit! Nu ska jag öva lite till på Tom Dooley! Den ska vara perfekt! Ja, dum sång, men..jag vill vara lika bra som Tommi. Helst bättre, Hang down your head Tom Dooley!

måndag 8.9 - Folk förändras Miksu kom hem till mig efter skolan idag. Först laga vi grillad ostsmörgås och milkshake, och så har vi bara varit på rummet och pratat. Miksu är grymt arg på sina högstadiekompisar. Dom har plötsligt blivit så otroligt coola. Två har börja röka och dricka och sånt. Miksu tycker som tur det är dumt. Hon sa "dom tycker säkert jag är barnslig som int vill röka och dricka, men då tycker jag dom är barnsliga också". Jag är glad att Miksu int är så mycket tillsammans med dom. Tror faktiskt jag gillar Miksu bättre då det är bara vi. Hon ändrar på sig då hon hänger med dom. Precis som om hon känner att hon måste tuffa till sig. Ibland tror jag att Miksu tycker jag är barnslig. Eller att hon åtminstone sku tycka de va kul om jag va lite tuffare. Har ni tänkt på det? Att någon man känner ändrar på sig när dom är med andra människor? Jag gör det kanske själv. NU! Gitarrkurs!

måndag 8.9 - gitarrlektion

Åh, Torbjörn e int bara liiite störande.
måndag 8.9 - Tjejer a lika bra! Varför måste jag säga att jag tycker om Nirvana. Det gör jag ju int. Nu måst jag lära mig en massa om dem. Tycker ni om Nirvana? Jag ska i allafall öva som en galning på den, måst bara börja gilla den först. Come as you are. Nu får det vara slut på dom där Tommi är bäst i klassen fasonerna! Extra speciell bara för att han är kille! Det ska int vara så att killar är bättre än tjejer på sådana grejer! Håller ni med?

tisdag 9.9 - Idag hände de någå lite speciellt. Mitt på mattetimmen ringde Erikas telefon. Hon blev lite generad för man får int ha telefonen på på timmen. Hon gick i alla fall ut i korridoren och när hon kom tillbaka såg hon lite ledsen ut. Hon sa till läraren att hon måste fara hem genast. Jag hörde int helt va hon sa men det verka som om det va någå allvarligt som hade hänt. Efter timmen sa Annika att Erika måste hämta hennes lillasyster igen. Lillasyster? Ja det händer hela tiden. Pappan dyker int upp till dagis och så ringer dom Erika. Erikas mamma är ju död ju! Visste du int det? Jag visste ju det, men känner ju int Erika så bra precis.

Ellen!!

onsdag 10.9 - Det var superkul på jumppatimmen idag! Vi hade en slags hinderbana, där man två och två måste komma igenom den. Jag och Anja var ett par, och vi gjorde det faktiskt superbra! Det var bara Riku och Roy som var bättre än oss. He, he. Efter timmen blev jag och stå med Anja och Emma. Dom har börjar med handboll i höst och ska spela i en turnering i Borgå i helgen. Lite synd att dom ska dit och inte jag! Men de som va lite störande var att medan vi stod och prata så kom Miksu till oss och fråga mig om vi sku fara snart. Jag sa att vi prata om Borgå och att jag sku komma om en stund. Men då blev hon supersur, och sa att jag kunde strunta i det och att det var så typiskt mig att vara SÅÅÅ supersnäll mot alla i hela världen. Miksu får snart lov att skärpa sig. Annika och Erika var förresten också ett par i den där hinderbanetävlingen, men de såg ut som om de var ovänner eller någå. Dom prata int med varandra en enda gång och var såklart sämst. Supertråkigt att samarbeta med någon man int ens pratar med. P.S. Idag då jag kom hem så hade mamma besök av en man från jobbet, han som vi stötte ihop med på Sveaborg i somras. Dom skulle öva på pjäsen, dom spelar mot varandra, mamma spelar Martha och han spelar hennes man George, från Vem är rädd för Virginia Wolf.

torsdag 11.9 - Det e någå konstigt med Erikas pappa.. Erika blev lite obekväm då hennes pappa ringde och tvinga henne att fara hem idag. Erika tog bara med sig Teresa och gick. Dom sa nästan int ens hejdå. Mamma och jag blev bara och sitta och titta efter dom. Det gick så fort så vi hann int säga någå heller.

fredag 12.9 - Jag blev så generad över mamma idag! Hon blev så superfjollig inne på en makeupbutik. Hon måste prova läppstift och det tog en evighet för henne att pröva en massa olika färger! Och så fjanta och log hon hela tiden och ett tu tre va det t.o.m. läppstiftsavtryck på spegeln! Herregud - så pinsamt. Hon kunde int bestämma sig, så hon köpte två stycken och dom va sjukt dyra. Fattar int va hon har för fel, jag trodde int vi hade råd liksom. Men nu får hon ju lön förstås. Så kommer han "George", eller Jeppe som han heter i morgon igen, för dom ska öva mera på sina repliker. Han verkar ganska lame egentligen. Jag fick förresten ett läppglans: Bambi Kiss.

Ser sjukt äckligt ut!

lördag 13.9 - fannys webcam

Åh, mamma e så störande!
söndag 14.9 - Jag kan också! Nu har jag bara övat och övat på den där låten. Tror jag kan den ganska bra! I morgon ska dom få se att de int bara e pojkar som kan spela gitarr!

måndag 15.9 - gitarrlektion

Jag börjar faktiskt gilla Nirvana..

måndag 15.9 - Idag var det super! Tror int dom tycker jag är helt blåst nåmera! Verka som om Tommi tyckte jag var bra. Torbjörn tyckte det i alla fall. Och, lite töntigt att säga det, men jag har faktiskt börjat tycka om den låten lite. Kanske jag ska börja lyssna på lite mer Nirvana. Hehe, jag berätta för pappa idag, om att det gick så bra och sånt, och så sa han att han OCKSÅ gilla Nirvana då han var 12 år!

Fannys blogg

Mer om ämnet på Yle Arenan