Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finalglädje i bandystaden: ”Det här är en stor sak för Borgå”

Från 2016
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Borgå Akilles tackar fans efter att ha säkrat finalplats 2016.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Det var lättade och lyckliga Akillesspelare som tackade publiken efter den avgörande semifinalsegern mot Kampparit. För första gången på 31 år kan laget äntligen bjuda de trogna fansen på finalspel.

Den tredje semifinalen mellan Akilles och Kampparit var länge en jämn kamp där gästande Kampparit ledde i två repriser. Till slut var det ändå inte oklart vilket som var det bättre laget och Akilles vann med 6-3.

– Det känns såklart riktigt bra. Vi stod för en bra laginsats idag. Vi kommer att få spela final, det är häftigt, säger lagkaptenen Sami Laakkonen till Yle Sporten.

Andreas Flinck har spelat för Akilles i över tio år och är minst sagt nöjd med att det äntligen blir finalspel i den gröna tröjan.

– Det betyder mycket, det här är nog en stor sak. Vi har jobbat målmedvetet i många år och det har varit nära tidigare men då har det fallit på små saker. I år har vårt spel utvecklats hela säsongen.

Andras Flinck, Akilles-Kampparit 2.3.2016.
Bildtext Andreas Flinck.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

För Akilles blir finalen den första på 31 år vilket säkert har känts som en lång tid för lagets trogna supportrar.

– Det här är en fin sak för Borgå, fortsätter Flinck. Det här är en bandystad och vi har alltid haft bra med publik på matcherna. Det är trevligt att äntligen kunna belöna dem för deras stöd under de här åren.

Botnia som finalmotståndare?

Den andra semifinalserien mellan Botnia och JPS är ännu på hälft. Botnia leder med 2-1 i matcher och har varit rätt så övertygade i de två senaste. Händer det inget konstigt så är det Botnia som står för finalmotståndet den 12 mars.

– Om man ser på säsongen som gått så är det ju nog Botnia som är favoriten. Nog tror jag att det är Botnia som kommer emot i final men inte spelar det någon roll. Jag tror på vårt lag, helheten är stark, säger Flinck.

Laakkonen vill inte spekulera desto mera om den kommande motståndaren, men ser med iver fram emot finalen.

– Jag tror ingenting. De har matcher kvar och vi är klara för final. Vi kommer att förbereda oss för den och det spelar ingen roll vem som vi möter där. Vi hade mycket människor och hejade på oss idag, jag hoppas att det kommer mycket folk till finalen också.

Sami Laakkonen, Akilles-Kampparit 2.3.2015.
Bildtext Sami Laakkonen med publikens stöd bakom sig.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Diskussion om artikeln