Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Biografen Gloria i Vasa förnyas fullständigt

Från 2016
Uppdaterad 03.03.2016 16:57.
Biograf Gloria i Vasa.
Bildtext Biosalong Gloria i Vasa.
Bild: Yle/Jonny Smeds

Gloria, som numera ingår i biografkedjan Bio Rex får ett rejält ansiktslyft i sommar. Efter renoveringen kommer det att finnas sex fullständigt digitaliserade salonger.

Enligt vd Aku Jaakkola får Vasaborna en biograf i världsklass.

- Fast vi säger att vi förnyar det gamla så bygger vi i själva verket om hela biografteatern - så omfattande är projektet. Vi ville inte bara förbättra en sak i taget eller efterhand som behoven uppstår. Genast som Gloria anslöts till vår kedja hösten 2014 så var vår tanke att vi skall bygga en biograf i världsklass, säger Jaakkola i ett pressmeddelande.

Fullständig förändring

Gloria är lokaliserat i köpcentret HS center invid torget i Vasa. En mindre renovering har redan gjorts. Nu blir det en fullständig förändring som görs i samarbete med Harry Scahumans stiftelse.

Förutom de moderniserade biografsalongerna kommer de övriga utrymmena, som t ex butiken att förnyas. Info-skärmar, bekvämare bänkar, och digitala filmaffischer är en del av det hela.

- Att gå på bio skall enligt vår filosofi vara en helhetsupplevelse. Det räcker inte enbart att salongernas bänkar är bekväma eller att den vita duken är stor. Man bör fästa uppmärksamhet vid alla detaljer, säger Jaakkola.

Diskussion om artikeln