Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Karalahti: "Min kära fostrarförening HIFK sade nej till nästa säsong"

Från 2016
Uppdaterad 03.03.2016 15:03.
Jere Karalahti.
Bildtext Jere Karalahti: "HIFK sade nej".
Bild: Yle/Tomi Hänninen

I sin blogg yppar sig Jere Karalahti förutom om det kommande SHL-slutspelet med sin klubb HV71, också om kommande säsong. Han säger sig ha fått nej av HIFK men att en comeback till Ligan likaledes är möjlig.

– Det är mycket möjligt att jag kommer tillbaka till Finland nästa säsong. Då blir adressen TPS eller Jukurit. Du läste rätt. Min kära fostrarförening HIFK sade nej till nästa säsong. Ganska intressant, skriver Karalahti på sin blogg.

Vidare skriver Karalahti att HIFK år 2010 meddelade att "alla gamla saker" ligger för nära i tiden och att en comeback till Nordis (=Nordenskiöldsgatans ishall) inte är aktuell. I stället blev det Blues och en på alla sätt bra säsong, skriver Karalahti.

– 2013 skulle jag ha tagits tillbaka, men då valde jag Jokerit. Den här våren klarnade det att jag inte får avsluta min karriär där var allting började. Det skulle ha varit fint.

Det är dock inte alls säkert att Karalahti tar sitt pick och pack tillbaka till Finland. Det kan mycket väl hända att han stannar i Sverige. Dessutom har han fått erbjudanden från Tyskland och Tjeckien. Enligt Karalahti sker valet av nästa års klubb inom nära framtid.