Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Oskiljaktiga skidtjejerna Emelie och Fanny

Från 2016
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Emelie Svenlin och Fanny Storvall - vänner sedan barnsben
Bildtext Emelie Svenlin (t.v.) och Fanny Storvall, vänner sedan barnsben.
Bild: Yle

IF Åsarnas Emelie Svenlin och Fanny Storvall har varit oskiljaktiga sedan de var små. Länge handlade det om gymnastik och musik, samt fotboll, skidåkning och en del friidrott - men det var längdåkning som blev deras gren.

Tillsammans har de bland mycket annat vunnit två FM-guld i stafett - och en del välsjungna klipp har de även spelat in under åren. Klippet nedan är från sommaren 2013.

Emelie Svenlin och Fanny Storvall - Spela upp på Arenan

Emelie Svenlin hade senaste vecka sina hittills största framgångar som landslagsåkare, vid de nordiska mästerskapen för 18-åringar. Hon tog då NM-brons både individuellt och som stafettankare.

FSS-juniorerna i längdåkning har en lyckad vinter på gång. FM-vintern forstätter ännu i mars och en räcka medaljer kan vara att vänta, både individuellt och i stafetterna.

Juniorernas FM-stafetter går i Rovaniemi den 12.3. IF Åsarna ställer upp där, som ett av favoritlagen i 20-årsklassen, med samma åkare som vann guld i 18-årsklassen ifjol (då IK Kronan): Emelie, Fanny och Eveliina Piippo.

Den 19-20.3 är det junior-FM i Valkeakoski. Emelie och Eveliina tävlar i 18-årsklassen och Fanny, som är ett år äldre, bland 20-åringarna. Där gäller det 5 km fri teknik och klassisk masstart.

Sportmagasinet träffar skidgymnasisterna Emelie Svenlin och Fanny Storvall på sportlov hemma i Kronoby. Yle Fem och Arenan tisdagen den 8 mars klockan 21.

Diskussion om artikeln