Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tungt bakslag för Arsenal – Petr Cech skadad

Från 2016
Uppdaterad 04.03.2016 16:26.
Petr Cech, januari 2016.
Bildtext Petr Cech borta i flera veckor.
Bild: EPA / All Over Press

Det är jobbigt i Arsenal just nu. I Premier League har laget förlorat två matcher på raken och tappat mark i titelracet – nu mister man förstamålvakten.

Petr Cech värvades till Arsenal inför denna säsong och den erfarna tjecken har varit en succé.

Londonlaget har hängt med i tätstriden hela säsongen lång och tidvis målats upp som den största mästarkandidaten – men de senaste veckorna har varit besvärliga.

Förra helgen förlorade Arsenal mot Manchester United och i onsdags hemma mot Swansea. Arsenal har nu sex poäng upp till ligaledande Leicester.

"Man litar på spelaren"

Mot Swansea åkte laget dessutom på ytterligare ett bakslag. Petr Cech skadade sin vad och i dag bekräftar managern Arsene Wenger att tjecken blir borta i tre till fyra veckor.

– Cech hade små problem redan före matchen men sa att han är i hundraprocentigt skick. Man litar på spelaren, han är 33 år gammal, sade Wenger på dagens pressträff enligt Daily Mirror.

Därmed får Arsenal förlita sig till andramålvakten David Ospina under de kommande veckorna. På lördag väntar ett Londonderby mot Tottenham, som ligger pinnhålet ovanför Arsenal på andra plats i tabellen.

Diskussion om artikeln