Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Just nu: Mäkäräinen jagar medalj i sprint

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Programmet är inte längre tillgängligt

Det är upplagt för spännande tävlingar i Oslo idag då sprinter inleder skidskytte-VM för de individuella sträckornas del. Nu klarnar det vem som är i form och vem som inte är det.

Avgörandet i båda tävlingarna sker på vallen. Om man vill vara med och kämpa om seger gäller det att fälla alla tavlor. Med en bom är man troligtvis ute ur segerkampen, till och med medaljkampen.

Spänningen i både dam- och herrsprinten kommer att hållas uppe ända in i det sista eftersom de heta namnen är utspridda över hela startfältet. Bland annat ger sig alla norrmän ut med höga startnummer i hopp om att spåret skulle ha packats och blivit isigare längs med tävlingens gång.

Om det ska bli en medalj för Kaisa Mäkäräinen krävs det att hon verkligen tänjer sig till det yttersta på vallen. Då är allt öppet - och till och med en guldmedalj är inom räckhåll.

Mäkäräinen startar som tionde dam i dagens tävling. Av de övriga finländskorna startar Mari Laukkanen med nummer 27 och Sanna Markkanen med 39.

På herrsidan kommer det att bli en intressant tävling mellan främst Martin Fourcade, Simon Schempp, Johannes Bö, Anton Sjipulin och Ole Einar Björndalen. Även en handfull övriga namn kan vara med i medaljkampen.

Herrar sprint kl. 12:15 TV2 och Yle Arenan
Damer sprint kl. 15:15 TV2 och Yle Arenan

Diskussion om artikeln