Ugnsbakade rödbetor med sikrom
Bild: Marika Hill / Five Corners Production
Rödbetan är en fin primör som skall behandlas varsamt. Det räcker med en lätt tillredning och ett gott sällskap, denna gång spenat och sikrom.
Ugnsbakade rödbetor med sikrom
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 60 min, varav förberedelser 15 min
Ingredienser
- 20 st rödbeta - små, med blast
- 200 gram (g) färsk spenat
- sikrom
- olja - neutral
- salt
- peppar
- citron
Instruktioner
Ugnsbakad rödbeta
Ta cirka fem oskalade rödbetor per person och dela varje rödbeta i fyra klyftor.
Lägg i ugnsform och strö över en aning salt och peppar samt rapsolja.
Baka sedan i ugnen ca 25-45 minuter i 200 grader, litet beroende på rödbetornas storlek.
Servera de färdiga rödbetorna med spenatblad och rom.
Rommajonnäs
Mixa sikrom med stavmixer och späd på med olja lite åt gången.
Smaka av med salt, peppar och citron.
Se också Filips recept på rödbeta och getmjölk, varm rödbetssallad med bovetegröt och rödbetsglass med chokladkräm.