Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Ugnsbakade rödbetor med sikrom

Från 2016
Uppdaterad 11.03.2016 10:39.
Ugnsbakad röbeta med spenat och sikrom.
Bildtext Ugnsbakad röbeta med spenat och sikrom.
Bild: Marika Hill / Five Corners Production

Rödbetan är en fin primör som skall behandlas varsamt. Det räcker med en lätt tillredning och ett gott sällskap, denna gång spenat och sikrom.

Ugnsbakade rödbetor med sikrom

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 60 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 20 st rödbeta - små, med blast
  • 200 gram (g) färsk spenat
  • sikrom
  • olja - neutral
  • salt
  • peppar
  • citron

Instruktioner

Ugnsbakad rödbeta

Ta cirka fem oskalade rödbetor per person och dela varje rödbeta i fyra klyftor.

Lägg i ugnsform och strö över en aning salt och peppar samt rapsolja.

Baka sedan i ugnen ca 25-45 minuter i 200 grader, litet beroende på rödbetornas storlek.

Servera de färdiga rödbetorna med spenatblad och rom.

Rommajonnäs

Mixa sikrom med stavmixer och späd på med olja lite åt gången.

Smaka av med salt, peppar och citron.

Se också Filips recept på rödbeta och getmjölk, varm rödbetssallad med bovetegröt och rödbetsglass med chokladkräm.