Rödbeta och getmjölk
Bild: Marika Hill / Five Corners Production
Ta vara på det som växer vilt i naturen och använd det på ett finurligt sätt, t ex blommor eller bär. Filip bjuder på en snabblagad, somrig rätt som passar som förrätt eller mellanmål.
Rödbeta och getmjölk
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 55 min, varav förberedelser 15 min
Ingredienser
- 2 st rödbeta
- 2 st gulbeta
- 1 matsked (msk) fläderbär - inlagda
- 1 st mangoldblad - knippe
- 1 deciliter (dl) getmjölkskvarg
- 1 st rågknäckebröd
- 2 matsked (msk) kallpressad rybsolja
- 4 st blåklint
- salt
Instruktioner
Tvätta betorna och skiva dem tunt med mandolin, smaksätt med olja och salt.
Tvätta och smaksätt mangolden med olja och salt.
Anrätta turvis betor och mangold.
Toppa med klickar av kvarg, smulor av knäckebröd och blåklintsblommor.
Receptet är riktgivande. Byt fritt ut ingredienser om du så önskar.
Se också Filips recept på ugnsbakade rödbetor med sikrom, varm rödbetssallad med bovetegröt och rödbetsglass med chokladkräm.