Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Rödbeta och getmjölk

Från 2016
Rödbeta och getmjölk
Bildtext Rödbeta och getmjölk.
Bild: Marika Hill / Five Corners Production

Ta vara på det som växer vilt i naturen och använd det på ett finurligt sätt, t ex blommor eller bär. Filip bjuder på en snabblagad, somrig rätt som passar som förrätt eller mellanmål.

Rödbeta och getmjölk

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 55 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 2 st rödbeta
  • 2 st gulbeta
  • 1 matsked (msk) fläderbär - inlagda
  • 1 st mangoldblad - knippe
  • 1 deciliter (dl) getmjölkskvarg
  • 1 st rågknäckebröd
  • 2 matsked (msk) kallpressad rybsolja
  • 4 st blåklint
  • salt

Instruktioner

Tvätta betorna och skiva dem tunt med mandolin, smaksätt med olja och salt.

Tvätta och smaksätt mangolden med olja och salt.

Anrätta turvis betor och mangold.

Toppa med klickar av kvarg, smulor av knäckebröd och blåklintsblommor.

Receptet är riktgivande. Byt fritt ut ingredienser om du så önskar.

Se också Filips recept på ugnsbakade rödbetor med sikrom, varm rödbetssallad med bovetegröt och rödbetsglass med chokladkräm.