Belugakaviar på linser
Säg äkta kaviar och folk tänker lyx, dyrt, inget för mig. I vår variant behöver det inte vara så. Istället för kaviar använder vi förmånliga belugalinser med havssmak. Belugalinser är lite av en lyxlins med sin goda smak.
Den kokar heller inte sönder lika lätt som vanliga linser. Med sin svarta färg och runda form är den ett vackert tillbehör t.ex. till blinier på urvete eller som tillbehör till fisk.
Belugakaviar på linser
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 250 gram (g) belugalinser
- 1 liter (l) fiskbuljong - kraftig
- 1 wakame-alger - näve
- 1 matsked (msk) svampsoja sås
- 1 noriblad - sotad i pannan, mixat
- salt
Instruktioner
Koka upp fiskbuljongen och blötlägg wakamealgerna i buljongen ca. 20 minuter, sila av.
Häll buljongen över linserna och sjud försiktigt under lock på medelvärme tills knappt mjuka, ca 40 minuter.
Låt linserna svalna och dra i sig buljongen. Häll av extra buljong vid behov.
Smaka av linserna med salt och soja och pudra över norialger.
Servera till t.ex. blinier eller en god bit fiskfilé.
Om du inte använder köpta buljongtärningar eller fiskfond hittar du recept på fiskbuljong här