Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Zlatan som dödlig sniper? PSG:s kampanj väcker känslor

Från 2016
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Zlatan Ibrahimovis ska försöka skjuta Paris Saint-Germain till kvartsfinal i Champions League.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic ska försöka skjuta Paris Saint-Germain till kvartsfinal i Champions League.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

PSG kör med filmtema i uppladdningen inför Champions League-mötet med Chelsea, och supportarna är inte sena att haka på. Men att den franska klubben själv kallar Zlatan Ibrahimovic för en dödlig ”Parisian Sniper” går inte hem i alla läger.

Kampanjen har blivit en succé på sociala medier. PSG vann det första mötet mot Chelsea med 2–1 och inför returen i London har Parislaget uppmanat sina fans att mixa lagets stjärnor med kända filmplanscher.

Supportrarnas förslag hittas på PSG:s Twitterkonto och många är fyndiga och snygga.

Marco Verratti har blivit ”The Artist”, Blaise Matuidi är ”Marathon Man”, Harry Potter är numera ”Harry Pastore” och David Luiz är ena halvan av omdöpta ”Thelma och Luiz”. ”Angels & Demons” har i sin tur förvandlats till ”Angel & DiMaria” med den argentinska bolltrollaren i huvudrollen.

PSG:s medieteam har själva låtit Zlatan Ibrahimovic kliva in i filmplanschen till Clint Eastwoods ”American Sniper”. Den svenska anfallaren har blivit ”Parisian Sniper”, ”den dödligaste skytten i Paris historia”.

Med höstens terrordåd i färskt minne något som får hård kritik till exempel av amerikanska Fox Sports. ”En usel idé, prov på dålig smak och illa genomtänkt”, skriver tv-kanalen.

Matchen spelas på onsdag kväll på Stamford Bridge och filmplanscherna lär bli många innan det är dags för avspark. Här ett urval av de bästa hittills.

Diskussion om artikeln