Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Kommer världens starkaste bög från Närpes?

Från 2016
Uppdaterad 11.03.2016 17:18.
Simon Nybacka på QX-tidningens perm
Bildtext Simon Nybacka är på pärmen av QX-tidningens marsnummer.
Bild: QX

Simon Nybacka tillhör eliten inom sporten crossfit och pryder pärmen på det senaste numret av den svenska tidningen QX. Hans mål är att bli bäst i världen inom sin gren.

I marsnumret frågar tidningen QX om Simon är världens starkaste bög. På pärmen poserar Närpesbon utan skjorta och visar upp sin vältränade kropp. Hur blev österbottningen elit inom crossfit och vilka framtidsplaner har han?

Tolv timmar på gymmet

Simon själv tvivlar på att han är världens starkaste bög, men medger att han säkert är bland de mest vältränade.

När det kommer till styrka, kondition och gymnastik, är jag nog en av de bästa i världen som också är homosexuell.

Han tillbringar en stor del av sin fritid på gymmet, vilket knappast kommer som en överraskning om man vill nå toppen. Två till tre gånger om dagen tränar Simon. Utöver sina egna rutiner håller han också lektioner och coachar andra.

Jag är minst fem timmar på gymmet varje dag, ibland till och med tolv timmar.

Simon bor numera i Stockholm, men är ursprungligen från Närpes. Det var också i den svenska huvudstaden som han hittade den relativt nya sportgrenen.

Stora framtidsplaner

Det är en hel del människor som håller på med crossfit, men Simon har som mål att bli bäst i världen.

Det är många som motionerar men man måste ta ett steg till om man vill bli bäst på det som man gör. I crossfit blir man starkare, uthålligare och bättre på gymnastiska grejer.

Utöver fysiska prestationer är utseende också viktigt för många som håller på med crossfit. Simon själv tycker att det är lite roligt hur sportgrenen är väldigt macho men samtidigt lika fåfäng.

Gällande planerna att bli bäst i världen, berättar Simon att han kommer först att tävla i ett lag och hoppas på att de kommer att nå toppen. Sen efter det kommer han att försöka satsa på att individuellt bli bäst i världen.

Det är bara att fortsätta att träna som jag gör nu. Man får bara hoppas att man inte skadar sig, vilket man kan undvika om man noggrant lyssnar på sin kropp och sover tillräckligt.

Simon vill också i framtiden försörja sig med crossfit. Han berättar att grenen håller på att bli populärare hela tiden, vilket också betyder att mer pengar kommer in till sporten.

Kärlekslivet då?

Enligt Simon, som är öppet homosexuell, har inte fler killar än vanligt bjudit ut honom på en dejt efter att han var på pärmen på tidningen QX. Han är singel och berättar att det är svårt att hitta någon som lever ett liknande liv som han.

Helst skulle jag dejta en kille som tränar lika mycket som jag, men det är svårt att hitta. Men personen måste definitivt förstå varför jag lägger så mycket tid på det.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln