Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Arenan tar små steg framåt för att bli en bättre tjänst för dig

Från 2016
Uppdaterad 26.05.2016 13:50.
Serier, dokumentärer, fakta, humor, historia. Det har blivit lättare att bläddra bland innehållen på Arenan.
Bildtext Serier, dokumentärer, fakta, humor, historia. Det har blivit lättare att bläddra bland innehållen på Arenan.
Bild: Yle

Har du som tittar eller lyssnar på program via datorn märkt att Arenan nu ser lite annorlunda ut? Kanske har du märkt att det nu är lite lättare att hitta innehåll du är intresserad av?

- Vi har gått in för att paketera innehållet på Arenan på ett lite annorlunda sätt, i genrer, som gör det lättare att hitta exempelvis naturprogram, serier eller humor, berättar Nicolina Zilliacus-Korsström, som är programchef på Yle Arenan.

Nicolina Zilliacus-Korsström är programchef för Yle Arenan och Yle Fem.
Bild: Yle Kuvapalvelu

Skillnaden är inte så väldigt stor, och syns inte i mobilapparna än, men den är ett steg i Arenans utveckling mot en tjänst som är ännu lättare att använda.

- Det första steget i den här utvecklingen är att vi nu har en lite uppdaterad meny “Bläddra i Arenan.” Där kan du hitta innehåll i genrer som humor, serier, fakta och historia.

Till en början syns förändringenbara för dig som använder Arenan på din dator. Inom de närmaste veckorna syns förändringen också på mobilen, och efter det så småningom också i de andra Arenan-apparna.

Mera katalog som inte är knutet till broadcast

Arenan utvecklas också mot att erbjuda allt mera innehåll som inte är direkt kopplat till en sändning i broadcast.

- Nu kan du till exempel se alla av humorserien Kummelits avsnitt på Arenan, men på svenskt håll har vi inte ännu så mycket sådant exklusivt innehåll. Men vi jobbar hårt på att få längre Arenarättigheter för de svenska innehållen och på att kunna erbjuda en del av dem som katalog på Arenan, säger Nicolina Zilliacus-Korsström.

Arenan och finska Areena är delvis samma tjänst, och allt innehåll finns på bägge, men Arenan ser ändå annorlunda ut, eftersom det svenska innehållet där lyfts fram på ett annat sätt.

- I alla genrer har vi inte så mycket innehåll på svenska, och då lyfter vi i stället det finska innehållet. Bra program kan ju intressera oberoende av språk.

- Det handlar alltså inte om några dramatiska förändringar, snarare evolution än revolution. Men i och med att vi nu gör förändringar så kan det hända att något ibland ser lite konstigt ut. Vi fixar dem efter hand, och du får gärna ge oss feedback, om både konstigheter och annat på Arenan.

Här hittar du en responsblankett om du vill tycka till om förändringarna på Arenan.