Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Solf skola tränar redan inför Stafettkarnevalen

Från 2016
Uppdaterad 16.03.2016 08:36.
Solf skola laddar upp inför Stafettkarnevalen
Bildtext Solf skola laddar upp inför Stafettkarnevalen
Bild: Yle

Solf skola är lyckligt lottade med två skolgångsbiträden som brinner för idrotten och Stafettkarnevalen. Robert Flygar och Sam Björklund arrangerar frivilligt träningar på elevernas begäran.

- Målet med träningen är att eleverna ska tycka att det är roligt och att eleverna ska få chansen att träna inför Stafettkarnevalen, säger Björklund.

Flygar och Björklund har även gjort individuella träningsprogram åt alla elever som velat ha ett program.

Eleverna vill åka till Helsingfors

Stafettkarnevalen arrangeras i år 20-21.5 i Vasa, eftersom Olympiastadion i Helsingfors renoveras.

Eleverna Moa Forslund, William Palmberg och Fanny Wilhelms tycker att det är tråkigt att det inte blir någon resa till Helsingfors denna gång. De kommer att sakna bussresan och övernattningen på hotell, men Wilhelms ser dock en positiv sak.

- Man ger lite extra när det är på hemmaplan.

Regionförvaltningsverket: Alla ska få vara med

Stafettkarnevalen är ett evenemang som engagerar många i Svenskfinland och senaste tid har det varit diskussion om huruvida skolor tar beslut om vilka elever som får delta i evenemanget.

Regionförvaltningsverkets svenska enhet för bildningsväsendet har slagit fast att alla elever bör ha lika möjligheter att åka till Stafettkarnevalen det vill säga att alla elever som befinner sig i samma situation, till exempel på samma klass ska ha samma möjlighet att delta i skolans verksamhet.

Enligt klasslärare John Henriksson deltar alla elever från Solf skola i Stafettkarnevalen på fredag, förutom eventuellt de yngsta klasserna. På lördag är det däremot frivilligt för eleverna att delta.

Se hela inslaget här:

Programmet är inte längre tillgängligt

Diskussion om artikeln