Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Föräldrar gläds över besked att Kärnhuset rivs

Från 2016
Uppdaterad 11.03.2016 15:05.
Kärnhuset vid Sirkkala skola
Bild: Yle/Nina Bergman

Föräldrar vid Sirkkala skola är överraskande och glada över beskedet att fuktdrabbade Kärnhuset ska rivas. Hur och när en ny skolbyggnad ska byggas är oklart.

Många Åboföräldrar hann bli oroliga för att deras barn skulle bli tvungna att gå i en renoverad skola, där man ändå inte kunde vara säker på att alla fuktproblem var lösta.

Föräldrarna hinner knappt med i svängen

Föräldrarna har jobbat hårt för att Kärnhuset ska rivas istället för att renoveras men alla har inte vågat tro att det faktiskt skulle bli så. Att fastighetsaffärsverket som ännu för en vecka sedan vidhöll att Kärnhuset skulle renoveras nu gör en kappvändning kom som en positiv överraskning.

- Det är nästan så att vi inte hinner med i svängarna men vi är jätteglada, säger huvudklassföräldern Andreas Slama.

Andreas Slama
Bildtext Andreas Slama är glad att Kärnhuset ska rivas.
Bild: Yle/Lotta Sundström

Nu önskar föräldrarna att staden skulle gå vidare och planera ett ändamålsenligt hus, så att både förskola och skola ryms in.

Oklart när en ny skolbyggnad står klar

Hur och var en ny skolbyggnad ska byggas är ännu inte bestämt. Men sluttningen där Kärnhuset står är problematisk. Någon förälder har till och med föreslagit att huset borde stå på pålar.

Andreas Slama vill inte genast börja oroa sig på nytt men lyfter fram att bygget måste göras ordentligt.

- Åtminstone borde det vara ordentlig övervakning av bygget Se bara på fuktskadorna i det nybyggda T-sjukhuset vid ÅUCS, säger Slama.

Slama hoppas att man snart kunde besluta om en ny skola. En ny skola är enligt honom en investering som betalar tillbaka sig i form av friska barn som i framtiden sköter om de äldre.

- Det finns praktiska problem men allt går att lösa bara man vill.

Diskussion om artikeln