Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blåvita VM-medaljer: Guld till Piiroinen, silver till Rukajärvi

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Peetu Piiroinen
Bild: EPA/GIAN EHRENZELLER

Peetu Piiroinen och Enni Rukajärvi stod för lysande prestationer i big air i snowboardorganisationen WST:s VM-tävlingar i Kina. Piiroinen korades till mästare medan Rukajärvi knep en silvermedalj.

Det var svåra vindar under finalen i big air men både Peetu Piiroinen och Enni Rukajärvi lyckades utmärkt ändå.

Peetu Piiroinen var säkerheten själv i finalen och gjorde tre bra hopp som tog honom till VM-guld. Piiroinen belönades med 88,8 poäng i sitt första hopp och låg då på andra plats.

I det tredje och sista hoppet belönades han med 85 poäng och säkrade då guldet. Piiroinen vann till slut med 1,8 poäng före Kyle Mack.

Mack tog sig upp på prispallen i sitt sista hopp och petade då ner Roope Tonteri till fyra. Domarna missade att Mack inte gjorde ett fulltständigt hopp och gav för höga poäng. Något som Mack också erkände efteråt.

Kalle Järvilehto slutade sexa i finalen.

Även i damernas tävling blev det blåvit medaljglädje då Enni Rukajärvi knep en silvermedalj.

Rukajärvi inledde finalen bra och belönades med 76,4 poäng för sitt första hopp. Efter ett misslyckat andrahopp slog hon till med 65,8 poäng i det sista hoppet och säkrade en silvermedalj.

Rukajärvi fick sammanlagt 142,2 poäng i finalen. Guldet fick till Jamie Anderson från USA. Anderson noterades för sammanlagt 163 poäng i finalen.

Diskussion om artikeln