Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Biljakt i Replot i Korsholm

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Bil i regnväder.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle / Moa Mattfolk

En man i 24-års åldern försökte köra ifrån polisen i Replot i Korsholm på lördagskvällen. Polisen bad chauffören stanna sin skåpbil i samband med en trafikkontroll polisen utförde i centrum av byn.

I stället för att stanna körde mannen ifrån polisen mot Björkö. Efter ungefär 30 kilometer kom polisen ifatt skåpbilen vid Östra skogsvägen på Björkö. Två passagerare åkte med i skåpbilen, som under biljakten flera gånger körde över i fel fil. Ingen skadades i biljakten.

Skåpbilen var i körförbud på grund av obetald fordonsskatt. Polisens blåstest visade att chauffören hade 2,32 promille alkohol i blodet. Mannen misstänks bland annat för grovt rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

En kvinna i 60-års åldern misstänks för rattfylleri efter att blåste 0.61 promille i polisens alkoholtest på Strandvägen i Malax på lördagen vid 14-tiden.

En man född 1949 misstänks också han för rattfylleri. Mannen blåste 1,13 promille i polisens blåstest på Strandvägen i Solf i Korsholm vid 11-tiden på lördagen.