Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fourcade gräver guld igen

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Programmet är inte längre tillgängligt

VM i skidskytte på Holmenkollen avslutas med herrarnas masstart. Fransmannen Martin Fourcade har vunnit alla individuella tävlingar hittills, skall han också vinna den sista?

Allt talar för en femte guldmedalj för Fourcade

Martin Fourcade har hittat guldådern på Holmenkollen, tre individuella guld, samt guld i mixed stafetten är saldot för årets suverän i världscupen. Mycket talar också för att Fourcade kniper det sista guldet som står till buds. Fourcade har varit säkerheten själv i VM.

Han har varit snabbast i spåret, han träffar tavlorna med hög säkerhet, han är iskall i tighta situationer och han har haft utmärkta skidor.

Han är svår att stoppa nu när han kommit igång. Det räcker inte med att de övriga lyckas, Fourcade måste dessutom misslyckas för att inte ta hem guldet.

Skall den ryska björnen vakna?

För Ryssland har de här VM-tävlingarna gått på tok. Medaljkontot är inte ännu öppnat och det ser nästan ut som om Ryssland blir utan medalj, för första gången på mannaminne.

Den ryska björnen har verkligen sovit en djup vintersömn under VM. Skall den vakna nu på den sista tävlingsdagen?

Största chansen att ta medalj har Anton Sjipulin i dagens masstart. Han visade lite tecken på att han e på gång i stafetten, men det krävs mer än så för att ta medalj i masstarten. Lyckas han inte har Ryssland gjort ett katastrof-VM.

Vem utmanar Fourcade?

Efter gårdagens urladdning i stafetten, med efterföljande fetser så känns det som om norrmännens bästa krut har spillts redan före i dagens tävling.

Dominik Landertinger och Simon Eder kan ge Österrike en tredje medalj i VM. Båda är i toppform och framförallt Landertinger brukar trivas i masstarter.

Av tyskarna känns Erik Lesser som den starkaste medaljkandidaten. Även Jakov Fak från Slovenien börjar, sent omsider, komma i storform och kan mycket väl vara på medaljplacering.

Tillägger man ännu Dominik Windisch från Italien som vann masstarten i Canmore, så torde pallplaceringarna vara ganska väl garderade.

Herrar masstart kl. 16:50 i TV2 och Yle Arenan

Diskussion om artikeln