Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Åbo stad skjuter till mer pengar för renovering av Samppalinna utebad

Från 2016
Uppdaterad 15.03.2016 08:37.
Samppalinna utebad
Bildtext Samppalinna utebad.
Bild: Yle/Monica Forssell

Beslutsfattarna i Åbo gav på måndagen motvilligt mer pengar till renoveringen av Samppalinna utebad. Många politiker kritiserade stadens byggrutiner på mötet.

Inför budgeten 2016 godkändes kostnadsberäkningar enligt vilka renoveringen av Samppalinna utebad skulle kosta 6 646 000 euro. Nu uppskattar man att slutnotan kommer att ligga på 7 750 000 euro.

Det här fick många ledamöter att kritisera sättet som projektet hanterats på. Politiker från alla partier ifrågasatte bland annat upphandlingsrutinerna och kompetensen på stadens fastighetsavdelning.

Vänsterförbundet kom med ändringsförslaget att kunderna inte skulle drabbas av den dyrare renoveringen. Förslaget röstades ner med klara siffror.

Samppalinna utebad byggdes på 1950-talet och är i dåligt skick i dag. Bassängen läcker och det har i sin tur gett upphov till fuktproblem i konstruktionerna.

Renoveringen har skjutits upp länge och många politiker anser att det har också lett till att kostnaderna för arbetet trissats upp.

Renoveringen inleds så snabbt som möjligt och utebadet håller stängt i sommar. Målet är att Samppalinna öppnas till sommaren 2017.

Diskussion om artikeln