Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Söderkulla skolcentrum och Sockengården i Sibbo renoveras

Från 2016
Sockengården i vinterskrud
Bildtext Sockengården och Söderkulla skolcentrum hör till renoveringsobjekten.
Bild: Yle/Fredrika Sundén

Sibbo reserverar 470 000 euro för grundrenoveringar i år. Söderkulla skolcentrum och Sockengården hör till de byggnader som ska renoveras.

Alla grundrenoveringar är sammankopplade med dålig inomhusluft.

Den renoveringen som slukar mest pengar är huvudbyggnaden vid Söderkulla skolcentrum. Den ska renoveras för totalt 200 000 euro.

Sockengården renoveras för 150 000 euro och Söderkulla hälsostation renoveras för 70 000 euro. Sockengården har drabbats av fuktskador och en del rum är inte längre i bruk.

Dessutom renoveras undertaket i gymnastiksalen i Lukkarin koulu för 25 000 euro.

Listan är lång

Rainer Boman är ordförande för tekniska utskottet i Sibbo. Han säger att de aktuella renoveringsprojekten inte är de första i sitt slag i kommunen.

– Det är fråga om mycket pengar och då man läser igenom listan blir man orolig. Vi har haft flera sådana fall i Sibbo, någonting är fel.

Boman anser att den totala summan på 470 000 euro borde räcka för alla renoveringsprojekt. Men enligt honom har någonting gått fel då en byggnad efter en annan drabbas av mögel.

– Det måste vara fel i byggnadstekniken eller något annat när det kommer sådana här räkningar för att hålla byggnaderna i gång.

Boman befarar dessutom att det kan bli aktuellt med nya renoveringsprojekt. Till exempel nämner han att det finns daghem i kommunen som eventuellt kan behöva renoveras.

– Jag är rädd för att det kan dyka upp nya fall.

Diskussion om artikeln