Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

Fannys blogg - december 2014

Från 2014
Uppdaterad 06.04.2016 12:28.
Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - december 2014

måndag 1.12 - Orkar int gå på gitarrkurs.

Jag skicka helt enkelt ett meddelande till Torbjörn: Hej Torbjörn, jag kan tyvärr inte komma på gitarrkurs idag, har blivit sjuk.

Orkar inte gå. Torbjörn kan sitta där själv.

måndag 1.12 - Jag har skrivit en låt.

Ikväll har jag bara suttit på mitt rum. Erika ringde och ville hitta på någå, men jag sa att jag int kunde. Ville egentligen int vara tillsammans med nån idag. Orkar int. Jag tycker det är så orättvist att han int kommer hem förrän om två veckor. Två veckor är helt otroligt länge. Nu är det förstås bara 13 dagar kvar då. (Idag lyssna jag på Nirvana och det påminner mig om honom. Allt påminner mig om honom.)

Hade egentligen dåligt samvete för att jag skolka från kursen idag, men så kom jag ju på att jag kan öva här hemma. Kanske jag kan öva en massa nu då Tommi är borta och så är jag super duktig sen då han kommer tillbaka?!

Först öva jag lite på min och Tommis låt Love is all around. Det är ju inte VÅR låt då, men på ett sätt vet du. Och då tänkte jag att jag ville försöka skriva en egen låt, så jag började hitta på medan jag spelade. Det var faktiskt ganska kul. Jag skrev text också. Det blir bäst på engelska, för det låter så konstigt på svenska. Jag är ju int SÅ bra på engelska, men jag tog lite från en internet sida med låttexter. Men jag hitta på själv.

P.S. Jag är inte färdig ännu, det här är liksom bara klott.

Idag ingen gitarr, bara chokomudcake :)

Åhhh...blandade känslor

❤️Chokojulkalender❤

tisdag 2.12 - Undrar hur många kilometer det är till Thailand?

Det är superlångt borta! Jag försökte komma på hur långt det är dit på nätet men hitta int någå. Men jag läste att klockan är en annan tid där. Så nu till exempel är klockan halv två på natten där. Så då sover han säkert. Då jag surfa så hitta jag också en massa bilder på Thailand. Det är otroligt fint där. Tänk att han ÄR där.

onsdag 3.12 - JULKLAPPAR

Idag vid middag: Mamma: Har du tänkt på vad du önskar dig till jul? Jag lyssna int riktigt.
Mamma: Fanny?
Jag: Ja?
Mamma: Va sitter du och tänker på hela tiden?
Jag: Int nå (Tommi)
Mamma: Va önskar du dig till julklapp?
Jag: Eee. Vet int helt. Men mamma?
Mamma: Ja.
Jag: Va tycker du jag ska ge till pappa? Jag kommer liksom int på någå.
Mamma: Fina Fanny min, du behöver int tänka så mycket på va du ger åt mig och pappa, vi har allt vi behöver.
Jag: Ja, men jag vill ju ge NÅGÅ.
Mamma: Kanske du kan laga nå?
Jag: Kanske

Jag har fått kort från Miksu!!!

torsdag 4.12 - Ska jag köpa någå åt Tommi?

Eller VAD ska jag köpa till Tommi? Vet int alls vad han önskar sig. Undrar om han tänkt köpa någå åt mig… Han gör väl det? Eller? HJÄLP!!

P.S. Det är förresten bara 9 dagar tills han kommer hem!!

torsdag 4.12 - Julklapp åt pappa

Jag har bestämt mig för att sticka en halsduk åt pappa. JAG? Sticka? Men mamma har sagt att hon ska hjälpa mig. Är det inte lite kort tid egentligen? Klarar jag av att sticka en halsduk på… 1,2,3 -20 dagar?? Nu har jag i alla fall börjat.

fredag 5.12 - Jag har tänkt på det som Erika sa.

Det där med att det finns skillnad på att kyssas, att man märker om nån gjort det förut. Jag tror int det är helt sant liksom. Eller är det?
Jag har bara kysst en annan, men det gick liksom så fort så jag hann int tänka på det. Vill i alla fall int att Tommi ska märka att jag nästan aldrig kyssts förut. Tänk om han tycker jag är dålig på det! Men alla kysser väl olika? Eller måste man liksom göra det på någå speciellt sätt?

lördag 6.12 - Julklapp år EVA?!

Jag och Erika ska shoppa julklappar på söndag tillsammans, ser fram emot det. Så idag så fråga jag mamma om jag kunde få lite pengar, och hon bara: Ja! Det hade jag glömt, du ska få pengar till lite julklappar, jag tycker du ska köpa en fin present åt Eva också.

Jag: EVA? Varför det? VI SKA VÄL INT VARA TILLSAMMANS MED DOM PÅ JULAFTON?!
Mamma: Nejdå surpuppa, vi ska int vara med dom på julafton. Vi ska vara med mommo och mofa. Men jag tycker du kan köpa en liten gåva åt Eva i alla fall.
Jag: Glöm det. Det tänker jag int.

Mamma tog fram plånboken
Mamma: Jodå, det tänker du. Här får du 25 euro och för det ska du köpa någå till Eva, och så får du 40 euro till som du kan köpa andra presenter för.
Jag: Ska jag liksom slösa 25 euro på Eva och 40 på alla andra?
Mamma: Ja, men kära Fanny min, hur många klappar ska du egentligen köpa? Du behöver int slösa någå pengar på mig, och int heller på mommo och mofa…
Jag: Nej, men jag ska ju köpa åt Ellen och Erika också!

Mamma fiska upp en till: Här. Men nu får du int någå mera.

söndag 7.12 - Julklapp åt Tommi??

Erika och jag var på stan idag och handla julklappar. Först så hitta jag en ur snygg t-skjorta som jag ville köpa åt Tommi. Den var vit med ränder på. Men Erika sa att jag måste köpa någå mer romantiskt. "Ni e ju int gifta!" sa hon.

Senare, då vi sku gå skilt för att köpa presenter till varandra, kom hon plötsligt springande och bara: Fanny, jag har hittat den perfekta presenten åt Tommi! Hon drog mig in i en chokladbutik.

Erika: Det! Det måste du köpa! Hon peka på ett hjärta, ett stort hjärta men små chokladhjärtan i.
Jag: ehh… är int det LITE väl romantiskt?
Erika: Nej! Å Fanny! Vill du bli ihop med honom eller int?
Jag: Jo… men liksom… Erika tog hjärtat, och drog mig bort till kassan.
Erika: Vi ska ha det här.

måndag 8.12 - Ett litet problem.

Ok. Jag hade ju typ 80 euro som jag fick av mamma för att köpa presenter med. Så använde jag 22 euro på en present åt Erika och 15 på den åt Tommi. Ellens present kosta 15 och den till mofa 12 och till mommo 10. Sen använde jag 4 på en hamppare. Det betyder att jag har ca… 2euro kvar!

Problemet är bara: JAG HAR INT KÖPT NÅGÅ TILL EVA! Mamma kommer att döda mig då hon får reda på det. Jag har tänkt på olika lösningar: Jag kan försöka hitta någå för 2 euro som ser mycket dyrare ut, men va sku det liksom vara??? Eller så kan jag hitta någå på mitt rum som jag kan paketera in (men det kan ju mamma upptäcka.)

Va tycker ni jag ska göra? BEHÖVER TIPS!

måndag 8.12 - Orkar int bry mig om det

Ursäkta mig! Varför ska jag egentligen oroa mig för en present åt EVA? Ju mer jag tänker på det, ju mer sur blir jag. Hade int mamma och pappa skilt sig så sku jag int behöva tänka på det en enda gång. Det är mammas fel. Om hon blir sur så ska jag säga att jag också är sur på henne.

Vår julgris gillar granatäpple

Bra eller dålig julklapp???? (Åt T)

tisdag 9.12 - Har LÖST problemet!

Idag kom Erika hem till mig efter skolan, vi lagade pepparkakor och julpynt!! Det var superkul. Då vi sku pynta pepparkakorna så laga Erika såna där stora pepparkakor och skrev Fanny + Tommi på dom. Bara på skämt alltså. Och så kom Erika på en genial idé!

Hon bara: Du kan ju laga ett stort pepparkakshjärta till Eva och ge det som julklapp!
Jag: JA! Hon är ju livrädd för kalorier!
Erika: Ja! och då kommer din mamma att bli riktigt rörd för att du lagat något så personligt till henne, ett hjärta liksom! Och så glömmer hon att skälla på dig för att du använt alla pengar.
Jag: Det är helt genialt!

Och så laga vi ett pepparkakshjärta till Eva. Vi laga dubbelt lager med glasyr och så skrev vi EVA i mitten med glasyr.

tisdag 9.12 - Hon gick int på det.

Idag, mamma bara: Fanny, har du köpt någå fint åt Eva ännu?
Jag: Nej, jag ville hellre laga någå.
Mamma så skeptiskt på mig: Laga någå?

Jag gick till mitt rum och hämta pepparkakshjärtat jag och Erika hade lagat igår. Jag hade paketerat in det i pappershanddukar för att det int sku gå sönder. Jag paketerade upp det och visa det för mamma.

Mamma: Men vad betyder VA?

Jag såg på pepparkakan. Glasyren hade smetats ut så det såg ut som om det stod VA i mitten.

Jag: EVA, det står Eva. Det har bara smetats ut lite.
Mamma började skratta lite: Men Fanny. Har du int köpt någå ordentligt?
Jag: Det är ordentligt! Jag försökte ju bara vara snäll.
Mamma bara skratta: Det är ju väldigt sött av dig Fanny, men va har hänt med dom 24 euron du fick?
Jag: Jo...de..
Mamma blev streng i rösten: Har du köpt någå eller inte?
Jag fick panik: Jo! Så klart jag har köpt någå.

Jag visste int va jag sku göra. Jag måste komma på någå fort, så jag gick in på mitt rum och hämtade gåvan jag köpt åt Ellen.
Jag: Det här. Det här har jag köpt åt Eva.


Men va ska jag ge åt Ellen? Ellen och jag har ju gett varandra julklappar varje år sen vi var små. Och nu har jag ingen present åt henne och va ska jag göra nu?

Grrr

Uups, EVA smetades ut lite!! VA=vänner alltid??

onsdag 10.12 - VA = Vänner Alltid?

Jag har paketerat in pepparkakshjärtat och skickat det åt Ellen.

Snart kommer Tommi!!!

Det är så otroligt chill på skolan nu. Hela nästa vecka så ska vi typ bara öva inför julfesten! Fast, på fredag firar vi Lucia.

Annika ville förstås vara lucia men vi måste ju såklart rösta i klassen. Jag fick faktiskt 2 röster! Jag som int ens vill vara lucia. Erika fick i alla fall 4 röster och så fick Annika 5. Jag visste att Anja jätte gärna skulle vilja vara lucia, hon kan alla sånger och hon typ stråla av iver då Atte tog upp det för någon vecka sedan och så idag då vi sku rösta så hade hon t.o.m varit hos frissan och hon var så fin i håret. Jag rösta på Anja. Sen då rösterna blev räknade och Annika fick mer och mer röster så såg jag hur Anja blev mer och mer ledsen, nästan som om hon hade tårar i ögonen. Hon fick bara 3 röster.

Jag försökte trösta henne efteråt men hon låtsades som om hon inte brydde sig. Så i morgon ska Annika vara lucia. Jag bryr mig int så jätte mycket, men tycker lite synd om Anja.

fredag 12.12 - När kommer han hem?!

Han sa att han sku vara borta i två veckor, men nu har det ju liksom gått två veckor. Är det så att han landar i natt kl 5 eftersom han for kl 5 för två veckor sedan? Jag kan ju int ringa flygfältet heller?

Ett BARN som ringer liksom: Hej, jag undrar när flyget från Thailand landar. Jag vet ju int ens var i Thailand han har varit. Hur som helst så sitter han säkert på flyget nu, han är väl på väg tillbaka till Helsingfors i alla fall. För flyget tar ca 12 timmar. Det är grymt länge det. Det längsta jag har flugit är till Oslo tror jag. Jag undrar liksom…va kommer att hända nu?

lördag 13.12 - var e han??

Varför ringer han aldrig?!!!

söndag 14.12 - varför ringer han aldrig??

Ååååh!

måndag 15.12 - Har int hört någå ännu av Tommi!

Vadå, har han blivit strandsatt på en öde ö eller??

Eva var här idag, jag försökte faktiskt vara lite snällare mot henne. Även om Jeppe e lite mer ok nu så är nog Eva ganska störande ännu. Hon bara "jag ska uppträda på min julfest jag, ett solo, med min nya rytmgymnastik repertoar, men inte hela då för jag tror inte vanligt folk förstår sig på sporten." Please, kill me now!

Idag, i skolan då Atte tala om julfesten så tänkte jag int alls efter, för mina tankar var någon annanstans, men jag var dum nog att säga ja till att spela gitarr på julfesten! Hur dum får man bli?! Men jag ville int vara med i någon dum pjäs och så sa jag att jag hade tänkt spela en duett då men att min partner (Tommi då) inte var här, men då tyckte Atte att jag kunde spela ett solo istället. Urk! Måste väl spela den Christmas is All Around då. Hoppas jag int gör bort mig!

Måste öva nu då! Bara bra kanske, få mina tankar bort från Tommi lite…

&gt

Fannys blogg

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - mars 2015

Fannys liv, så som det var, i mars 2015.

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - februari 2015 (forts)

Fannys liv, så som det var, i februari 2015.

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - februari 2015

Fannys liv, så som det var, i februari 2015.

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - januari 2015

Fannys liv, så som det var, i januari 2015.

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - december 2014 (forts)

Fannys liv, så som det var, i december 2014

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - december 2014

Fannys liv, så som det var, i december 2014

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - november 2014 (forts)

Fannys liv, så som det var, i november 2014

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - november 2014

Fannys liv, så som det var, i november 2014

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - oktober 2014 (forts)

Fannys liv, så som det var, i oktober 2014

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - oktober 2014

Fannys liv, så som det var, i oktober 2014

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - september 2014 (forts)

Fannys liv, så som det var, i september 2014

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - september 2014

Fannys liv, så som det var, i september 2014

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - augusti 2014 (forts)

Fannys liv, så som det var, i augusti 2014.

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - augusti 2014

Fannys liv, så som det var, i augusti 2014.

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - juli 2014 (forts)

Fannys liv, så som det var, i juli 2014.

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - juli 2014

Fannys liv, så som det var, i juli 2014.

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - juni 2014 (forts)

Fannys liv, så som det var, i juni 2014.

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - juni 2014

Fannys liv, så som det var, i juni 2014.

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - maj 2014 (forts)

Fannys liv, så som det var, i maj 2014.

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - maj 2014

Fannys liv, så som det var, i maj 2014.

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - april 2014 (forts)

Fannys liv, så som det var, i april 2014

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - april 2014

Fannys liv, så som det var, i april 2014

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - mars 2014

Fannys liv, så som det var, i mars 2014

Mer om ämnet på Yle Arenan