Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

Fannys blogg - maj 2014

Från 2014
Uppdaterad 06.04.2016 12:08.
Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - maj 2014

torsdag 1.5 - fannys webcam

Min första skoldag!!!

fredag 2.5 - Jag HATAR min nya skola!

Jag for int tillbaka till skolan igår. Orka liksom int gå tillbaka efter att hon den där Annika va så fräck mot mig. Jag förstår int va hennes problem e? Varför tycker man de e kul att vara elak mot en som är ny? Glad att jag inte är sån i alla fall. Saknar Ellen grymt mycket just nu. Tror jag ska prova ringa henne snart. Men hon där Miksu verkar kiva. Hon som sudda ut den där grisbilden. Hoppas jag lär känna henne. Hon som jag sitter bredvid frågade om jag ville komma hem till henne idag, så tänkte att jag far till henne lite senare. Hon heter förresten Anja, och bor ganska nära mig, det är ju kul. Ha de så bra!

lördag 3.5 - Anja och jag

Hej! Jag hängde med Anja nästan hela dagen igår. Vi var hemma hos henne och lyssna på musik.
Jag tror nog kanske int att jag och Anja blir bästa vänner, hon är int som Ellen liksom - men igår va det iallafall kul. Ska träffa henne idag också, och det är bra. Hoppas hon Annika blir sjuk! Och hoppas jag får snacka med Miksu.

söndag 4.5 - Mamma som moviestar??

Mamma är helt stressad, hon har bestämt sig för att vara skådespelare, men det e ju inte så lätt att få jobb som det. Hon var på audition förra torsdag och nu är hon ju helt superspänd på om hon har fått rollen eller int. JAG HOPPAS HON FÅR DEN! Hon har int jobbat med teater sen jag var jätte liten, så det sku va kul att se henne på scen igen. Eller i en film, det hade varit kul. Och så behöver vi ju pengar också. Vi blir helt fattiga om hon inte får jobb snart. Önskar det fanns någå jag kunde göra.

måndag 5.5 - fannys webcam

Va ska jag göra med Annika och Erika??

tisdag 6.5 - Bonde??

Idag hade Annika och Erika skrivit "bonde" på tavlan. Egentligen är det ju super barnsligt, men jag blir ju ledsen ändå. Känner mig så ensam. Det hjälper liksom int att Anja sitter där och blänger på alla. Jag har lust att ge igen på ett eller annat sätt, men jag vet inte hur. Va ska jag göra?

onsdag 7.5 - Två veckor ren!

Nu har vi snart bott här i två veckor, men det känns fortfarande superkonstigt. Som om vi bara va på besök liksom. Önskar Ellen kunde komma på besök. Tycker int det är så kul i min nya klass. Den enda jag blivit kompis med är Anja. Och idag har hon faktiskt skvallrat att Annika och Erika skrev att jag var bonde på tavlan. Så dumt att hon gjorde det. Det hjälper ju inte att Annika och Erika blir utskällda av läraren. Äsch.

fredag 9.5 - fannys webcam

Mamma fattar int nå!

lördag 10.5 - Vill int till skolan...

Jag mår dåligt av att tänka på att jag måste till skolan på måndag. Jag vill int..tänkte jag sku säga åt mamma att jag är sjuk, men hon fattar ju va det är. Och hur som helst så måste jag ju gå dit en annan dag. Pappa ringde idag, och jag berätta allt åt honom. Han blev rasande och sa att han skulle ringa till deras föräldrar, och de är ju det värsta som kunde hända, men de fattar han ju int. Han tror att han kan rädda mig från Erika och Annika, men ingen kan rädda mig, särkilt inte pappa som är i Karis. Jag måste fixa det själv, men jag vet inte hur, det är ju en mot två liksom.

söndag 11.5 - fannys webcam

Tänk om pappa e ledsen, han e ju helt ensam utan mig och mamma...

måndag 12.5 - Anja e lite barnslig.

Det hände int någå mera på skolan idag. Dom titta stroppigt på mig, helt som om dom sku ha vunnit över mig, men jag låtsades som ingenting. Jag prata bara vidare med Anja. Jag vill int att dom ska tro att dom kan krossa mig. Men jag känner mig lite krossad om jag ska vara helt ärlig. Anja; Anja är snäll och trevlig och så ... men hon är liksom ... lite "duktig"… hon skvallrar på andra och säger att dom inte får göra si och så, "alltså man får inte sitta på fönsterbrädet!" om någon sitter där, "alltså ursäkta mig, men vad har Atte (vår lärare) sagt om att hälla vätska i roskisen!" och så springer hon iväg till Atte och berättar om att "Fanny och jag blev färdiga först!" vid grupparbeten och sånt. Jag vill inte att hon ska säga det, det känns pinsamt. Jag fattar int varför hon måste vara sån, jag tycker ju om henne, eller ... men tycker hon är lite barnslig också.

Anja och jag

tisdag 13.5 - fannys webcam

Önskar Annika och Erika int va på min klass...

onsdag 14.5 - fannys webcam

Yes, Annika va sjuk idag :)

Fannys blogg

Mer om ämnet på Yle Arenan