Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

Fannys blogg - juni 2014

Från 2014
Uppdaterad 06.04.2016 12:12.
Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - juni 2014

söndag 1.6 - fannys webcam

Jag har SÅ lust att gå den där gitarrkursen på hösten!

måndag 2.6 - fannys webcam

VILL gå gitarrkursen!

tisdag 3.6 - Hur jag kan förtjäna pengar.

Nu har jag gjort en lista på hur jag kunde förtjäna lite pengar. Här ska sparas!

onsdag 4.6 - Erkki

Vet ni vad som hände idag? Jag hade varit ute på dagen och då jag kom hem så hade jag glömt mina nycklar, så jag ringde mamma med hon hade tydligen glömt sin telefon där hemma. Nåja, mamma sku int komma hem förrän sent på kvällen så jag måste själv fundera ut va jag sku göra. Så jag fråga en granne var vår gårdskarl bor och hitta hans dörrklocka - Erkki heter han. Han var supersnäll fast han först lät sträng då jag ringde på summern och han svara. Han var egentligen finsk men ville tala svenska, det tycker jag e bra! I alla fall, han släppte in mig och just då han sku fara så tänkte jag att HAN kanske hade någå jobb åt mig, han sa att dom int har så mycket nu på sommaren men kanske sen på hösten! Det sku ju vara super det! Hoppas det finns någå jobb innan gitarrkursen börjar!

Titta vad jag hitta!

I love you

torsdag 5.6 - Vuxna är så dumma ibland.

Någon har taggat hela väggen till huset inatt - inte någå fint, bara klott liksom. Jag tog nå bilder och en man kom fram till mig och var jättearg för han trodde att jag liksom gjort det, fast jag var bara där för att ta bilder av konstverket. Jag sa bara Nej, men han lyssna int och bara härja och skrek om att sådana typer borde låsas in. Det va bara jag där så det var mig han skrek åt, precis som om jag ska ta deras skuld bara för att jag är ett barn. Ibland är vuxna bara så dumma. Så sa jag till slut: Som sagt, det ÄR inte JAG som har gjort det! och så gick jag.

fredag 6.6 - Jobb!

Idag kom han Erkki, gårdskarlen, till mig och fråga om jag ville hjälpa att tvätta bort graffitin från väggen. Det var ju super att han fråga! Jag fråga om han hade jobb åt mig i torsdags men hade liksom int räknat med att han sku ha någå. Nästan lite tur för mig att nån har klottat ner vår vägg. Nja, det menar jag ju int riktigt. Hoppas jag tjänar bra :). Tror jag ska fråga Miksu om hon vill hjälpa till. För det blir ganska mycket jobb, helt säkert.

lördag 7.6 - Miksu e huippu!

Miksu hjälpte mig att tvätta taggningen. Hon hade int någå annat att göra. Vi höll på i timmar - det var super jobbigt att få bort. Gårdkarlen, eller Erkki som han heter, hade fixat fram borstar och hinkkar med vatten och tvål. Inte vanlig tvål då, men någå special medel som tog bort sprayfärg. Medan vi höll på så blev vi riktigt störda på dem som gjort det. Det är ju GANSKA så onödigt. Men vi fick bort allt och Erkki blev supernöjd. Han gav oss 20 euro var, och vet du va? Miksu gav sin lön åt mig!! Hon sa att den enda hon har tillräkligt av e pengar...hehe, de första pengarna jag har förtjänat på ett riktigt jobb! Hoppas det blir mer att göra i vårt trapphus. Erkki sa i allafall att han sku säga om han kom på någå mer. Hoppas det!

söndag 8.6 - fannys webcam

Miksu e övernatten!

måndag 9.6 - Har dåligt samvete..

Äsch, jag har så dåligt samvete. Jag har sagt åt mamma att jag ska övernatta hos Miksu, men det ska jag ju int. Vi ska upp till skogen och sova ute, under bar himmel! Jag gjorde det en gång för länge sedan med pappa. Men då var HAN ju där liksom - nu kommer det helt säkert bli lite skrämmande. Jag och Miksu helt ensamma. Det värsta är att jag tror mamma sku kanske ha tyckt det var en kul grej. Men jag är inte helt säker, men det kan faktiskt hända att hon sku ha gett lov - men nu är det lite för sent att tänka på det. Jag har ju redan ljugit. Åh! jag är så dum. Jag har ljugit och så är jag dessutom nervös. Jag är hopplös!

tisdag 10.6 - SKOGEN!

Idag ska vi fara ut i skogen och sova med Miksu!!!!

onsdag 11.6 - Spöken och godis!

Jag och Miksu sku ju övernatta i skogen och det gjorde vi också! Fast int hela natten ... Vi hade sovsäck och korvar och godis med oss, MEN, vi fick aldrig igång en brasa så vi måste äta korvarna KALLA! Det var superäckligt men jag var så hungrig! Men jag åt bara en och så åt vi godis sen ;) Sen blev det supermörkt och jag hörde en flåsning från buskarna. Miksu sa att det kanske var en björn och sen börja vi tänka på alla människor som hade dött i den skogen genom tiderna, tänk! Säkert redan på medeltiden bodde där människor som dog och alla andra som dött sen dess och tänk om dom stod och såg på oss i mörkret! Miksu låtsades att hon int var rädd, men jag såg ju att hon var rädd! Till slut så bestämde vi oss för att gå hem. Jag försökte vara helt tyst då jag kom hem, men så klart så vakna mamma, hon fatta ju ingenting alltså, stackarn. Först trodde hon att jag bara vari på WC eller någå men så fatta hon att jag kom utifrån och undra såklart varför jag kom hem så sent, mitt i natten. Det var ju inte helt mitt på natten såklart, men super tidigt på morgonen. Dumma jag som sa att vi försökt sova ute och att vi blev så rädda att vi måste sticka iväg. Först fatta hon inte helt va jag mena men sen blev hon urförbannad. Hon börja gråta och sa hon var så besviken på mig. Åh, jag ångrar så att jag ljög...jag hatar då mamma är ledsen på mig. Hon måste lugna sig lite och sa att vi sku tala på morgonen.

Skogen

Korv!!

Ser helt ut som nå spöke!

Miksu blev liiite rädd

Miksu å jag

Waah!!

onsdag 11.6 - fannys webcam

Mamma blev ganska rädd då vi sov ute i skogen med Miksu.

torsdag 12.6 - Ellen kommer!

Det var bra att få prata med mamma igår. Hon blev int så arg som jag trodde hon sku bli. Och så for vi på bio sen senare. Jag, mamma och Miksu. Miksu sa att det sku hon aldrig göra med sin mamma, gå på bio alltså. En sak jag inte berättat är att Ellen kommer i morgon! Jippii! Jag kan int vänta! Hon ska vara här hela veckan! Det känns som om det är hundra år sen vi sågs sist! Jag ska träffa henne vid tågstation i morgon på förmiddagen, vet inte helt va vi ska hitta på. Säkert gå på stan lite eller någå sånt.

fredag 13.6 - fannys webcam

Ellen e här!!

Ellen är här!! :) :) :)

Vi hitta en plånbok!!

lördag 14.6 - Jag ångrar.

Jag ångrar mer och mer att vi tog pengarna. Men de va så svårt att säga nej då Ellen föreslog att vi sku ta dem. Nu har jag bara superdåligt samvete. Solbrillorna va ju fina, men jag kommer ju int att kunna använda dem. Kommer bara att tänka på att vi stulit pengar... Jag måste säga åt mamma att glasögonen var en sommarpresent från Ellen. Mamma tyckte förståss att det va supersnällt av Ellen och att vi kanske borde köpa en sommarpresent till henne. Ååååh, hon hade blivit så förbannad om hon vetat va vi gjort!!!
Jag och Ellen prata om det idag och vi har bestämt oss att försöka samla ihop pengarna vi använde och lägga tillbaka dom förrän vi ringer han...Frank eller nå. Jag har ännu dom 40 euro som jag och Miksu förtjäna på att tvätta väggen, men vi måste ju ännu få ihop 40. Lite störande att vi måste använda pengarna som jag och Miksu arbetat ihop. Hade ju tänkt att de va pengar jag sku spara till gitarrkursen ju. Kanske jag måste glömma hela kursen...slött.

Vår lista på hur vi kan förtjäna ihop pengar. Andra idéer??!

söndag 15.6 - Måste ge tillbaka plånboken!

Hej! Okej, jag och Ellen har bestämt oss att ge tillbaka plånboken, och vi har gjort en lista på hur vi kan samla in pengar. Hoppas folk tycker vi e så duktiga så dom ger oss pengar! Lite pinsamt, men vi SKA göra det! Nu måste vi öva! Önska oss lycka till.

Fannys blogg

Mer om ämnet på Yle Arenan