Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

Fannys blogg - juni 2014 (forts)

Från 2014
Uppdaterad 06.04.2016 12:14.
Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - juni 2014

måndag 16.6 - Yes, vi e bäst!

Haha, vi sjöng i många timmar igår. Det var superskoj...eller först va de lite pinsamt. För direkt vi hade ställt upp oss för att sjunga kom de någå pojkar som jag kände igen från högstadiet (tror Miksu känner dom lite) och dom ropa ett och annat om att vi såg ut som en svensk flagga bara för att Ellen hade gula byxor och jag hade en blå t-skjorta. Men då dom stack så blev det riktigt roligt. Vi lärde faktiskt känna ganska många som bor i vårt kvarter. En gammal tant bjöd oss t.o.m. hem till sig på KAFFE och bulla. Hehe. Varken jag eller Ellen dricker kaffe, men vi tog några slurkar för hon var så gullig ❤️ . Vi samla i alla fall in 30 euro! Så med dom pengarna och de 40 som vi hade från förr så blir det 70! Och Ellen har fått lite fickpengar med sig hemifrån så hon betalar resten. Vi fixa det! 80 euro! I morgon ska vi ringa han Frank, hoppas han blir glad. Jag slipper i alla fall att ha dåligt samvete :)

Sälar!

Nom nom!

tisdag 17.6 - fannys webcam

Nu ska vi ringa till den där typen som tappa sin plånbok...

onsdag 18.6 - Frank blev glad!

Vi stod ganska länge och vänta förrän vi såg honom, Frank alltså. Ellen hade trott att han var mycket yngre då vi tala med honom i telefon. Han hade också stått ganska länge och undra om det var vi som hade hittat den. Men han blev helt JÄTTE glad! Han hade förståss spärra alla kort och sånt men han var sååå glad att int behöva beställa nya. Vi fick 10 euro var som tack ❤️ Kändes lite konstigt att ta emot pengarna då vi faktiskt först hade stulit 80 euro av honom, men vi sa ingenting om det. AAAAH! Jag är så glad att vi skaffade tillbaka dom pengarna. Jag ska aldrig göra någå sånt igen.

Ellen utmana mig!

torsdag 19.6 - Ellen far hem..

Veckan har gått så fort. Ellen har varit här nästan hela veckan och i morgon ska hon fara hem tidigt på morgonen. Jag fråga mamma om hon inte fick stanna längre och mamma sa ja, men Ellen kom på att hennes mommo och moffa kommer till dem i morgon för att fira midsommar så hon måste hem. Jag har nästan lust att fara med henne till Borgå, men mamma sa att vi nog ska hitta på någå kul. I morgon är det midsommar! Det är lite slött att vi måste vara här i stan, stan är liksom helt tom på människor. Men Ellen är i alla fall här och vi ska nog göra det mysigt.

:D

fredag 20.6 - Midsommar

Vi har precis följt Ellen till tåget...nu ser det ganska tomt ut för mig. Och centrum var också helt tomt och allting var stängt… önskar jag kunde vara på en sommarstuga och bada bastu och sånt..jag ska till Hangö till fammo och faffa med pappa, men det är först om över en vecka och för det andra så är det lite tråkigt där, fast fammo och faffa och pappa är roliga. Men, nu ska vi laga PIZZA! Inte riktig midsommar mat kanske, men det får bli vår special midsommar pizza! GLAD MIDSOMMAR!!!

Glad midsommar!

Midsommarblommor!

lördag 21.6 - Snart e det min födis

Mamma sa idag: Fanny, vi har ju massa gammalt bröd, ska vi fara och mata änderna? Jag bara: Änder! Mamma! Det är ju astråkigt, bara gamla tanter matar änder! Men så for jag med henne då, hehe. Jag fråga mamma va vi ska göra på min födelsedag (jag har födelsedag på måndag!!!!!). Det finns ju inte riktigt någon att bjuda på fest. Miksu är i Frankrike och Anja är på Åland. Och det är ju bara dom jag egentligen känner, jag kunde bjuda Erika och Annika! ;)

söndag 22.6 - Lite ensam födis ...

Jag satt och spela och så ropa mamma att jag sku blunda, och det gjorde jag, och så kom hon in på mitt rum sådär TATARATA! Nu kan du öppna dom! Så stod hon där med flytvästar! Haha, söta snälla mamma. Hon har lånat en båt av någon och i morgon på min födelsedag ska vi ta en båttur och ha picknickkorg! Det hade ju varit kul att fira med nå kompisar också, men..så är det då man har födelsedag på sommaren. Mamma var i alla fall så otroligt stolt och nöjd över sitt påhitt, så vi måste ju ha roligt. Jag tror mamma är rädd för att min födelsedag inte ska vara bra liksom, för att vi int har pengar. Jag vill int att hon ska vara ledsen för det, jag vill ha det trevligt med mamma.

söndag 22.6 - Snart e jag 12 år!

Vet ni vad!?! Jag träffa han Tommi, han som jag skämde ut mig för på sista skoldagen då jag gjorde den där dumma luftgitarrgrejen (jag DÖR då jag tänker på det, finns inget värre än när någon försöker vara rolig och så är dom det inte alls! Men nu har jag iallafall erkänt det för er). Hur som helst; jag mötte han och en annan från 6:an, nej 7:an e de ju nu ;) på fotbollsplan. Han andra heter Osku och är egentligen lite söt. OCH!! Dom fråga om jag ville gå med dom på bio i morgon! Är int de kul!! Och särskilt när man tänker på hur jag skämde ut mig den gången!! Och så är det min födelsedag och allt! Jag kommer säkert att vara lite pinsam. Blir generad då jag inte känner folk. När jag känner folk kan jag ropa och fjanta och skratta, men då jag inte känner någon, och särkilt om där inte finns en enda jag känner (som i morgon!) - då kan jag bli helt tyst som en mus. Men; jag ska SÅKLART gå. Annars är jag en liten lort, det är från Bröderna lejonhjärta, har ni läst den? helt SJUKT BRA bok (även om den är för barn). Blablabla. Nu babblar jag. Iallafall; vi måste komma hem från vår båttur så att vi är här klockan halv sex! För då ska jag träffa dem. Vi skulle ringas vid 5-tiden. Hihi, dom fick båda mitt telefonnummer. Gonatt! (snart är jag 12 år!!)

xD

måndag 23.6 - min födelsedag!!!

Båtfärd!! Nu ska vi och åka båt! Ska ta bilder!

Födiiiis!

:) :)

tisdag 24.6 - Vi blev strandsatta!!!

Du kan int fatta va som hände!!!! Vi blev strandsatta på en öde ö! Först så börja det helt bra. Mamma hade packat en picknickkorg med kaka och allt och så gav hon ett kuvert från pappa med 50 euro i! Men sen! Så stanna motorn och vi fick int i gång den, vi var mitt ute på havet! Mamma hade ingen täckning och så måste jag ringa till en massa människor som INT svara! och så blev det bara senare och senare och så dog min telefon (så kunde int ta tyåp någå bilder!) Men det värsta e! Att jag missa hela bion med Tommi och Osku! Och nu tror dom säkert att jag missa de på flit! ååååh!!!! TYPISKT! Nåja, så rodde vi till en liten holme, där ingen bodde, bara måsar och en massa måsskit, det var kallt och vi var så hungriga! Och vi blev räddade först tidigt idag på morgonen!! Det kom en ganska stor båt, så börja vi ropa och skrika tills dom hörde oss. Dom band fast vår båt på släp och så fick vi komma ombord på deras båt, i värmen! Så fick vi kaffe (jag måste bara dricka någå varmt, även fast de var kaffe). Och så fick vi smörgåsar av dom som jobba på båten. Jag tror inte att en brödskiva med salami någonsin har smakat så gott! Vi körde runt med båten i många timmar, för dom hade int tid att släppa av oss vid hamnen före på eftermiddagen, men det va kul - dom som jobba på båten va roliga och skoja en massa med oss. Ikväll har vi hyrt en film, men då vi sku se på den så börja vi bara skratta åt hela min födelsedag, så vi måste bara ge upp. Vi bara skratta och skratta. I morgon ska jag köpa kläder för pengarna jag fick av mamma och pappa.

Vår båt som fick motorstopp!!

onsdag 25.6 - Jag e sjuk.

Vi är sjuka. Både jag och mamma. Ont i halsen, hostar och fryser och skakar i hela kroppen. Jag ligger i sängen och orkar int göra någå. Mommo kommer senare idag för att ta hand om oss.

torsdag 26.6 - Ännu sjuk!

Vi är sjuka i dag också, men int så mycket som igår. Vi har legat under täcken i soffan och pratat om att vi kunde tippa på lotto och vad vi skulle köpa om vi vann. Mamma sa först båt, och då börja vi skratta. Hoppas jag blir frisk tills i morgon.

fredag 27.6 - nya kläder!

Hej! Jag är frisk igen och var i stan och köpte nya kläder för mina födispengar. Hehe, jag känner inte till centrum så bra ännu och ja det som hände va att jag tog bussen i fel riktning. Tyckte nog liksom att jag inte helt kände igen mig då jag titta ut genom fönstret, men tänkte att jag kanske int följt med så noggrant dom andra gångerna. Klev av på andra sidan stan! Ja, då har jag varit där då också. Men de va ju bara att köra tillbaka i motsats riktning. Va ska jag göra med alla dom här snygga kläderna då? I morgon far jag till Hangö för att träffa pappa. Fammo och faffa har sommarstuga där. Blir helt kul, men lite länge blir det ... 2 veckor. Och där finns int så myki att göra. Finns bara en annan i min ålder som bor i närheten, en pojke som heter Erik, man han e lite barnslig och dum.

lördag 28.6 - Hangö!

Det var kul att resa ensam. Mamma följde mig till tåget. Pappa kom och hämta mig på tågstation och det var så fint och kul att se honom, och så körde vi resten av vägen. Han sa: Fammo och faffa ser så fram emot att få se dig igen! Och så sa han såklart att han berättat för Erik att jag kommer. Erik och jag har känt varandra sen vi var bebisar, men han är lite töntig, och jag bara ... hoppas jag slipper hänga med honom i år också! (jag sa ju inte det alltså). Då vill jag hellre vara tillsammans med de vuxna. Men! Nu ska vi äta fammos lasagne - bästa i hela världen!

Nya sandaler!

söndag 29.6 - Plättar och fammo ❤️

Det är kul att vara här men helt ärligt lite tråkigt också. Fammo har frågat om vi sku spela någå spel, men då menar hon yatzi eller loppa..jag blir så rastlös i hela kroppen alltså av att sitta med sådana spel liksom. Men så laga jag plättar till pappa och fammo och faffa och de va gott! Hur ska de vara att vara här i två veckor?? Jaja, det har gått bra dom andra somrarna. Pappa tjatar om att jag ska gå till Erik, men jag vet int, det e int nå kul de heller. Han är en pojke och otroligt barnslig....och förr bruka vi leka och bygga sandslott och sånt, men nu är iallafall JAG för gammal för sånt.

Fammos plättar!!

måndag 30.6 - Erik ser HELT annorlunda ut.

Jag hitta int på någå att göra idag heller. Pappa hjälper fammo och faffa att bygga på huset, så han har int tid. Till slut så typ tvinga han mig att gå och knacka på hos Erik. Jag blev lite överraskad, han hade förändrats ganska mycket från i fjol, han såg HELT annorlunda ut liksom. Vi visste int helt va vi sku hitta på, så vi spela Super Mario. Och så snacka vi om musik. Egentligen gillar han samma musik som pappa, de e ju lite sött, rock och punk.

:P

Fannys blogg

Mer om ämnet på Yle Arenan