Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Räikkönen: Jag har bara förändrats i era huvuden

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Kimi Räikkönen, mars 2016.
Bildtext Kimi Räikkönens senaste seger fyller tre år i dag.
Bild: All Over Press

Det är samma gamla Kimi Räikkönen som förbereder sig för ännu en säsong i formel 1.

Formel 1-säsongen kör igång i Melbourne på veckoslutet och Kimi Räikkönen, 36, går in i säsongen som VM-seriens äldsta förare.

Debuten skedde likaså i Australien 2001 – och det är fortfarande samma Räikkönen som står i beråd att avverka F1-lopp nummer 232.

– Jag har alltid varit samma typ, det är bara i era huvuden som jag har förändrats, svarade Räikkönen enligt ESPN på frågan om det är forna världsmästar-Kimi eller de senaste årens ojämna version som sätter sig ner i bilen.

”Vi försöker vinna”

Räikkönen återvände till Ferrari 2014 men slutade över hundra poäng bakom stallkamraten Sebastian Vettel ifjol. I förhandsspekulationerna nämns främst Vettel som Mercedes utmanare, medan Räikkönen får axla rollen som hjälpryttare.

– Vi har båda samma bil och det är upp till oss att få det bästa ut av den. Vi jobbar för teamet och förhoppningsvis får vi de resultat vi är ute efter, konstaterar Räikkönen.

– Vi försöker vinna mästerskapet, men jag kommer inte att börja gissa var vi står. Jag hoppas att vi är där (på topp). Vi försöker göra vårt bästa varje helg, så får vi se vart det räcker.

Diskussion om artikeln