Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

Fannys blogg - juli 2014 (forts)

Från 2014
Uppdaterad 06.04.2016 12:16.
Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - juli 2014

onsdag 16.7 - Idag fyller mofa år!

Vi for hem till mommo och mofa, dom hade värsta högen av bullar och kakor men, mommo kan vara lite fräck, hon tittar liksom lite extra på mig om jag tar en kakbit till eller någå, tror hon är rädd att jag ska bli tjock eller nå. Hon kommenterar också på mammas utseende alltid "ojdå, va du ser sliten ut Stina lilla" eller "jaa, den var ju fin, men kanske inte helt rätt färg åt dig". Mofa är halvdöv redan men han är snäll. I alla fall, det var en massa gamla tanter och gubbar som jag inte kommer ihåg namnen på som bara kommentera hur gammal jag blivit. God kaka i alla fall.

torsdag 17.7 - Vet ni vad!

Mamma fick gratis biljetter till Tallinn! En på hennes jobb kunde inte fara och bara gav dem till henne, YES!!!!!!!

fredag 18.7 - Vi kom just hem från Tallinn!

Där var superfint! Men man fattar int nå av va dom sa och mamma ville gå på konstutställningar och sånt. Men jag fick iallafall köpa godis på båten och det var superfint att kunna stå ute på däck och se på havet, solen sken :)

Tallinn!!

lördag 19.7 - Tala med pappa idag.

Han sa att Erik fråga efter mig?! Jag bara "jaha, varför det?" och han bara "Jaaaa, Fanny, det kanske DU kan svara på" och jag blev lite störd på honom och sa att "öh, nä, vi e bara kompisar om det är det du tror" men så sa pappa att "kanske han tycker om dig då?" och jag bara "jag tror nog int det, finns nog int många som tycker om mig", så sa pappa att "om jag sku vara en pojke på din klass Fanny, så sku jag nog direkt bli kär i dig". Jag vet int, med det kändes fint att han sa så, för pappa har ju också varit en pojke i min ålder en gång och jag tycker det var snällt av honom att säga så. Blev i alla fall lite glad.

lördag 19.7 - Vet ni vad som just hände?!

Haha! Mamma kom in på mitt rum just då jag lyssna på musik och så börja hon dansa, det var SÅ kul!! Vi bara fjanta alltså! Mamma är allt fjantig, men ibland är det ganska så kul :)

:P :D

söndag 20.7 - Tips på om ni har tråkigt:

Lär er den här sången: http://www.youtube.com/watch?v=-7NEYSKRJzA Mitt namn blir: Fanny Fanny bo Banny, banana fana fo Fanny, Fe fi mo manny, Fanny! De e kul, du kan göra det med alla namn du vet!

måndag 21.7 - Jag har fått mens!

Jag hade lite ont i magen, men bara lite. Så då jag gick på vessa så märkte jag någå brunrött i underbyxorna..jag blev helt skraj först men sen fatta jag att det måste vara mens ju. Visste int alls va jag sku göra och mamma var på övning på teatern.. Stoppa bara lite papper i underbyxorna och vänta sen på mamma. Mamma kom senare på kvällen, hon satt vid kökbordet och drack te och jag gick dit och satt mig ner och visste först int hur jag sku säga det, men sen liksom bara klämde jag ur mig "mamma, jag har fått mens" och hon bara "VA?!" och så börja hon GRÅTA! Kan ni fatta! Jag "mamma, det är ju jag som fått mens, int behöver DU ju gråta" och hon bara "min lilla flicka har blivit stor". Hon visa sen hur jag sku göra med bindor etc. lite pinsamt va det först, men sen titta vi på mensboken ihop och där fanns sådant som hon inte ens visste. Haha.

tisdag 22.7 - Nolot!

Va på stan med mamma idag, hon ville liksom ta mig ut på stan och köpa glass och köpa bindor och sånt - typiskt mamma. Men det var lite kul också. Men så såg jag Tommi just då vi kom ut ur butiken med en påse fylld av bindor. Han kunde ju inte SE vad som fanns i påsen, men kändes liksom som om påsen var genomskinlig och att ALLA visste och kunde se att "Titta, HON har mens!". Men så e det ju inte. Tror faktiskt int ens han såg mig. Han är lite söt nog, super brunbränd.

Hår + vind + glass - nope!

onsdag 23.7 - Tråkigt! Och mens är inte kul.

Idag har jag bara legat inne hela dagen och tittat på TV. Tittade säkert på tre filmer. Mamma kom hem och var ganska trött, hon hade haft repetition på teatern. Hon bara smög sig upp i soffan och la sig bredvid mig, så titta vi på TV tillsammans, det var mysigt.

torsdag 24.7 - Eriks nummer

Har tänkt mera på det där med Erik, fråga aldrig pappa om han gav mitt nummer åt Erik, i alla fall, jag ringde pappa idag och vi tala lite och sen så fråga jag pappa om Eriks nummer, måste hitta på en ursäkt så det inte verka som om jag var liksom intresserad av Erik, sa något om att jag hade lovat att skicka en bild på en graffitimålning här i stan. Pappa bråka med mig först, men sa att han sku ta reda på och skicka det lite senare. Och sen så fråga han om min mens - oj gud, varför ska de vara så stor grej alltså! Vill ju inte att hela världen ska veta. Fast, det e ju nog kanske det, en ganska stor grej. Tänk, nu ska man liksom HA det här för resten av livet! Eller det slutar väl då man är gammal, men i alla fall! Nu kan man bara int liksom planera att simma och sånt så där bara.. Fick text av pappa! Eriks nummer!

Pappa e SÅåååå pinsam!

fredag 25.7 - Nu har jag Eriks nummer!

Jag har egentligen lust att skicka ett meddelande till honom - men jag vet inte liksom va jag ska skriva. Kanske jag bara ska skriva Hej! Och se va han svarar, men de e kanske lite lame. Va om: Hej! Va håller du på med? H.Fanny. Jag skickar det. Uääh! Nu har jag gjort det.

fredag 25.7 - Varför svarar han int?

Jag har int fått någå svar. Nu är det tre timmar sen jag skicka meddelandet och han har fortfarande int svarat. Va de en töntig text? Jag fråga ju bara va han gjorde liksom. Det kan ju såklart hända att han int ha sett det ännu, men de e lite konstigt va?

Varför svarar han int??

fredag 25.7 - Jag känner mig helt hemsk!

Erik har ännu int heller svarat på mitt meddelande. Jag funderar på om jag ska skicka ett till, men jag tror jag skippar det. Blir lite pinsamt om han int svarar på det heller. VA SKA JAG HITTA PÅ? Miksu kommer int hem förrän om en vecka eller så, och Anja är inte heller hemma. Alla är på semester - till och men gårdskarln Erkki ser det ut som. Jag ringde på för att fråga om de fanns någå han behövde hjälp med. Det e bara jag och mamma som är hemma. Önskar jag kunde fara till Borgå, men Ellen är i Norge. GRRRR!

lördag 26.7 - Jag har ännu int fått svar av Erik.

Superdåligt av honom! Han kunde ju åtminstone skriva någå! Jag blir lite sur på honom. Sur och lite nolo. Tänk om han inte bryr sig om att svara... Idag var jag och mamma på museum, mamma fick helt plötsligt för sig att hon ville gå på folkmuseum. Det är liksom gamla hus och sånt, som visar hur man levde förr i världen. Ibland är det skådespelare där också, som liksom visar hur man levde förr. Om jag levt då så hade jag kanske int gått i skola, jag skulle ha jobbat på gården eller i en fabrik, och så hade jag haft en massa småsyskon som jag måste passa, och mamma och pappa hade inte varit skilda. Men, hehe, det betyder ju inte att dom sku ha haft det bättre för det - konstigt att tänka på i allafall.

söndag 27.7 - Ja, om du undrar så har jag FORTFARANDE inte fått svar av Erik!!!!

Men vet du vad som hände för en liten stund sedan??? Det ringde på dörren, jag gick och öppna, och vet ni vem som stod där!! MIKSU! Hon hade fått lov att resa hem tidigare. Hon hade visst hållit på att bli spyfärdig av allt snobbigt folk i Frankrike, och av föräldrarna som bara sku spela golf HELA tiden. T.o.m. dom som var i hennes ålder hade varit snobbar. Ingen hon kunde hänga med liksom. Hon hade tjatat om att få resa hem ända sen dom åkte dit, och fick till slut lov att göra det. Hon ska faktiskt vara ensam hemma en hel vecka (eller hennes moster kommer in varje dag för att kolla hur hon har det).
Men HURRAA!! Nu kan Miksu och jag vara tillsammans varje dag!!!!

Flying!

Blommor!

måndag 28.7 - Dom har liksom allt!

Jag har varit hemma hos Miksu idag, och det är ett helt FANTASTISKT HUS! Det är det största huset jag någonsin har varit i. Dom har t.o.m. simbassäng och en bubbelpool, eller jacuzzi, som var lika stort som vårt kök! Miksu har otroligt tur, men verkar int som om hon bryr sig så mycket själv om alla sakerna. Fast hon sa saker ett tu tre som "sitt inte i den soffan, den sitter bara pappa i". Jag skratta nästan lite, kan man int liksom sitta var man vill? Hon visa mig en vas som hennes mamma hade ärvt från sin farmor, som var värd mer än 5000 euro. Det är helt sjukt mycket! Och int va den så fin heller. haha. Det jag egentligen sku säga var att vi var på chatten och så var det någon där som kalla sig för DJ som adda mig, så vi började chatta med honom och han skrev att han tyckte att jag var väldigt söt!!! Hehe...och jag visste inte ens vem det var först, men både jag och Miksu tror att det är någon som hon känner lite från förr. Han går i högstadiet, så jag har sett honom flera gånger jag också. Det verka som om det var flera stycket, så kan bra hända att de var ett skämt. Jag och Misku sa iallafall att vi var ensamma hemma och att det bara var att komma hit! Vi mena int de riktigt, men vi blev lite ivriga då vi höll på, fattar du. Dom kom int så jag hoppas dom fatta att vi skämta. Och dom vet säkert int var Miksu bor heller.

tisdag 29.7 - HALLÅ!!!!

Det är så härligt att Miksu är tillbaka igen. Jag ska till henne och se på film nu. Dom har såklart en hemmabio med en gigantisk skärm, nästan bättre än att vara på bio. Vi ska se på Freaky Friday, jag har nog sett den nån gång för länge sen, helt kul, så det blir kul att se den igen. Har förresten helt glömt bort att berätta att jag fått mess av Erik. Han hade tappat sin telefon i vattnet, så han hade varit utan telefon i flera dagar. Han skrev att han har surfat varje dag, men att han önska att jag fortfarande var där!! Kul va? ☺☺

Svar, äntligen

onsdag 30.7 - Det hände SÅ mycke!

Hej! Jag fick int skrivet mer igår för det hände så otroligt mycket. Först for jag ju hem till Miksu. Vi skulle se Freaky Friday - och det gjorde vi också, eller början i allafall. För efter att vi tittat typ i en halvtimme så ringde det på dörren. Först tänkte vi inte öppna, men så blev vi så nyfikna att vi öppna. Och där stod han som vi hade chattat med på tisdag. Han hade ju kallat sig DJ, men han heter egentligen Daniel. Han hade två kompisar med sig och han ena fråga om vi hade fest, och om de va ok att dom kom in. Jag och Miksu hade ju inte precis fest, men de va ju lite kul att dom ville hänga med oss. Han Daniel hade ju t.o.m. skrivit att han tycker jag är söt. Först va de ganska kul, men så fatta vi att dom hade druckit, och egentligen va ganska fulla. Dom börja rota runt i huset och tafsa på saker. Miksu blev urarg, men dom brydde int om att lyssna på henne. Jag bad dem att gå efter en stund, men då blev han Daniel ganska arg och undra va för slags barnsliga småflickor vi var. Han bara, ajja, jag GLÖMDE ni går ju ännu på lågstadiet, så höll han på. Så spela dom superhög musik. Men det värsta som hände var att en av Daniels kompisar (Tom eller någå) krossade den där vasen som Miksu visa mig på tisdag! Den som kostar över 5000 euro!!!!!! Miksu börja gråta och blev helt galen, och hota med att om dom int va borta inom några minuter så ringer hon polisen. Då stack dom. Men före dom stack så slängde han Tom ett glas i golvet på flit. Det såg helt kaotiskt ut, och jag visste int helt va jag sku säga till Miksu för att trösta henne. Hon sa att hennes föräldrar kommer att hata henne. Jag försökte säga att vasen bara var en SAK och att det säkert in var så farligt, men Miksu ville int lyssna på mig. Hon sa bara att jag int fattar hurudana hennes föräldrar är och att jag är bortskämd som har en sån snäll mamma. Idag kommer Miksus moster, så dom ska vara tillsammans idag, men jag och Miksu ska träffas i morgon igen och då ska vi försöka fundera ut va vi ska göra. Vi kunde ju int veta att dom killarna var helidioter heller...

torsdag 31.7 - Vi har försökt fixa vasen.

Men det är nog helt omöjligt. Bitarna är för små. Så det som vi tänkt göra är att ta en bild på den (hehe) så som den nu ser ut, vi har lagt alla bitarna på golvet bredvid varandra. Och så ska vi fa till centrum och fråga second hand-butiker om dom har sett en sån. Hoppas vi hittar en som är på PRICKEN likadan. Miksu säger att det är helt kris om vi int hittar en.

torsdag 31.7 - ÅHHHHH!

Vi har varit på alla second hand-butiker i hela stan. Jag är helt utsliten. Vi har nästan bara träffat sura och slitna vuxna människor som int riktigt fattat va vi mena. Tror dom kanske trodde att vi skämta med dom eller nåt. Det var i alla fall till ingen hjälp, förrän vi kom till sista butiken. Där träffa vi en snäll äldre gubbe som sa att han kanske kunde få tag på en vas som likna väldigt mycket den vi hade på bilden och att han skulle kolla efter. Tänk sån tur vi har om han kan hjälpa oss hitta en precis likadan. Det ända vi inte tänkt på ännu är hur vi ska ha råd att betala för en sådan vas!!

Fåglar

Fannys blogg

Mer om ämnet på Yle Arenan