Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

Fannys blogg - augusti 2014 (forts)

Från 2014
Uppdaterad 06.04.2016 12:19.
Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.

Fannys blogg - augusti 2014

lördag 16.8 - Jag ska låna kläder av Miksu!

Miksu och jag har prata om va vi ska ha på oss om vi går på klubben på torsdag. Miksu säger att jag kan låna kläder av henne. Hon har ju lite annan stil än jag. Lite coolare liksom, svartare kläder och så. Jag är lite osäker, vet inte om jag vill sticka ut liksom… MEN!! Man kan ju int veta förrän man provat. Så jag ska låna kläder av Miksu. På torsdag, om vi ska på torsdagsklubben.

söndag 17.8 - I morgon gäller det!

I morgon är det första dagen på gitarrkursen! Jag måste nog öva lite nu. Tänk om alla andra är superduktiga..hoppas Tommi är där, då känner jag i allafall en..

Mamma som ung!!!

Spiderman spiderman

måndag 18.8 - Gitarrkurs idag!

Nu ska jag snart gå på gitarrkurs! Jag är nog lite nervös. Men de kanske int e så farligt? Tänk om alla andra är sjuor och åttor och nior?! Jag fråga Miksu om vi sku hitta på någå efteråt, men hon har ännu utegångsförbud. Hon får int vara ute förutom då hon är i skolan. Ibland undrar jag varför sådana typer får barn. Miksu måste smyga sig ut om vi ska på torsdagsklubben..tänk om hon int klarar det? Jag börjar se fram emot det. Men först; gitarrkurs. Önska mig lycka till! PS. ingen sa något i skolan om det som hände på torsdag..

måndag 18.8 - gitarrlektion

Min första gitarrlektion!

måndag 18.8 - Ååååh!!!

Nu skämde jag ut mig - IGEN! Hela kursen va bara pinsam!! Men, jag ska såklart öva en massa till nästa gång, så får de se att jag int e helt idiot. Gonatt.

tisdag 19.8 - Vet ni vad?!

Det har hänt någå som jag int e helt säker på, men som får mig superledsen och arg. Idag på lunchrasten så stod Miksu och prata med sina kompisar i sjuan och åttan och jag tänkte att hon kanske stod och tala med dom om torsdagsklubben liksom och så gick jag lite närmare, i bakgrunden så, för att inte vara pinsam och stå och glo i närheten när hon skulle liksom fråga. Och så stod de och prata om att de hade varit på bio igår. Och Miksu hade ju sagt åt mig att hon har utegångsförbud! Jag blev bara så superarg, eller ledsen, eller båda, så jag ville int stå nära dom ens, jag gick bort till Anja och dom. Miksu är säkert generad över mig och tycker jag är barnslig. Ånej! Tänk om Tommi har sagt någå om gitarrkursen! Ååh nej nej nej! Miksu kan ju int svika mig nu. Jag som såg så fram emot torsdag, och gitarrkursen. Nu är allt bara fel.

onsdag 20.8 - Jag tänkte på det hela kvällen och natten

Har nästan int sovit någå alls för jag var så arg. Jag MÅSTE bara prata med henne, jag tycker inte jag förtjänar att bli behandlad på det sättet, vänner ska int göra så mot varandra. Och nu då jag precis fått en ny kompis också, det börja PRECIS gå bra utan Ellen. Jag klara int av att vänta tills rasten, jag gick bara rakt fram till henne i skolan. Så här gick vårt samtal: Jag: "Miksu?"
Hon: "Hej Fanny!"
Och jag tänkte liksom att ska hon nu låta så glad bara för att hennes högstadiekompisar int e där.
Jag: "Du, om du skäms över mig för att du tycker jag är barnslig eller nåt så kan du faktiskt bara säga det åt mig, jag tål int vänner som int säger sanningen åt varandra."
Hon: "Va? Va menar du?"
Jag: "Du behöver int ljuga om att du har utegångsförbud t.ex. då du har tänkt vara tillsammans med dom Osku och Sanna och dom. Jag tål att höra sanningen liksom, och om du tycker jag är barnslig och en bonde för att jag kommer från Borgå så e det bara att SÄGA det liksom, jag kan hänga med nån annan, nån i min egen ålder!" (här började jag nästan att gråta)
Hon: "Va PRATAR du om Fanny?!"
Jag (klara nästan int av att prata mer): "MÅNDAG! Du sa att du hade utegångsförbud!" Hon såg ganska ledsen ut nu.
Hon: "Fanny, mamma och pappa var inte hemma på måndag, så jag kunde bara gå ut utan att dom märkte någå. Och du va ju på gitarrkurs. Det sista jag vill är att såra dig. Då blir jag ledsen själv."
Jag visste int va jag sku säga. Jag hade varit så förbannad på henne och så va de bara ett missförstånd.
Jag: "oj nej - FÖRLÅT!"
Hon: "Int behöver du säga förlåt! Jag borde ju ha fatta.."
Så nu e vi vänner igen. Och ska gå på klubben i morgon! puh!

Miksu :))

torsdag 21.8 - TORSDAGSKLUBB!

OK - torsdagsklubben e typ kl19 idag. Miksus föräldrar ska tyvärr vara hemma. Vi håller på att chatta om hur hon ska kunna smita ut. Hennes rum är på andra våningen, så det går int att hoppa ut. Men det som är bra, och lite tråkigt, är att dom helt säkert int kommer att märka att hon är borta sen då hon gått, för dom brukar int prata med henne eller intressera sig för vad hon sysslar med. Miksu är ganska ledsen för det. Tänk så ensam hon är i världen på ett sätt. Jag vet ju att mamma och pappa älskar mig och va sku jag göra utan dom. Men Miksu är superskraj att någon ska få veta det här. Miksu är så upptagen av....att folk ska tro att hon är tuff...att ingenting stör henne liksom. Men hon ÄR ju inte sån egentligen. Kanske hon MÅSTE vara sån med sina föräldrar. Ingen som tröstar henne då hon e ledsen. Kanske man bara måste låtsas som om man är stenhård inuti. Vi måste få ut henne. Hejdå!

Klubbkväll!

fredag 22.8 - fannys webcam

Jag tycker Miksu överreagera.

lördag 23.8 - Ska jag ringa Miksu?

Jag bryr mig int liksom om att ringa och säga förlåt, då jag känner att jag int gjort någå fel. Borde jag det? Orkar iallafall int förklara det för mamma. Jag väntar tills i morgon, så försöker jag ringa henne.

Pupu!

söndag 24.8 - Vet int va jag ska göra.

Jag har prova ringa Miksu två gånger och har skickat text att hon ska ringa upp mig om hon vill. Men hon har ju int ringt. Då jag var på kiks idag så skrev jag "Hej! Kan du int snälla svara?" men då logga hon ut. Lite dumt gjort tycker jag. Eller lite fegt i allafall. Hon måste ju berätta för mig va hon tänker. Jag ser henne på skolan i morgon, men det är ju int så roligt att jag int har kunnat prata med henne. Va ska jag göra?

Varför kan hon int bara svara..?

måndag 25.8 - Jag har int talat med Miksu idag heller.

Vi var på samma lag idag då vi spela handboll på jumppatimmen, men vi tala int en enda gång. Jag har tänkt ganska mycket på det, och börjar fatta att hon tyckte säkert det var elakt det jag sa om att vi int var hemma hos henne då hon fällde limsaflaskan. Jag borde int ha sagt det. Hon hade ju faktiskt bett mig att int säga någå om det. Men jag tänkte mig int, och jag tror int att det var så många som fatta att hennes föräldrar är så hemska som dom e. Och det var int meningen att vara elak med flit. Nu tycker jag bara det är tråkigt att vi int pratar. Vänner måste ju reda ut sånt. Idag har jag gitarrkurs igen och jag har int fått övat någå heller! Jag har försökt sätta mig ner, men jag kan int koncentrera mig, tänker bara på det där med Miksu. Jag HATAR att vara ovän med henne. Jag ska öva nu. Tom Dooley.

måndag 25.8 - gitarrlektion

Gitarrlektion idag!

måndag 25.8 - Det var så pinsamt!

Otroligt störande att Tommi ska vara gullungen liksom. Bara för att han är kille och äldre. Så typiskt! Eller...det var ju egentligen bara p.g.a. det med Miksu. Jag ska öva nu, försöka att int tänka på det med Miksu. Det måste ju gå över på ett eller annat sätt. Hang down you head Tom Dooley. Kan någon annan den? Läraren sa ju att det är en vanlig låt att börja med - går det int liksom att hitta en roligare sång?

tisdag 26.8 - STÖRD!

Idag hade vi engelskaprov. Tror det gick ganska bra. På lunchrasten kom Miksu till mig och fråga om jag kunde hjälpa henne att fuska. Först trodde jag att hon äntligen ville prata med mig, men nähä, hon sku bara fråga om vi kunde fuska. Ganska fräckt tycker jag. Vi har liksom int pratat sen torsdag och så kommer hon bara och frågar om det. Som om ingenting hade hänt. Hon sa någå om att hon int orkat öva och då sa jag att det int va mitt problem. Hon kan ju int bara räkna med att jag hjälper henne efter att hon varit så sur på mig i flera dagar. Dessutom är jag ganska trött på att Miksu alltid ska göra saker som är förbjudna. Precis som om hon måste tuffa till sig hela tiden. Jag sa iallafall nej till att hon sku lunta, så nu är hon säkert ännu mer störd. Men nu är jag ganska störd också.

onsdag 27.8 - Va håller Miksu på med?

Idag på lunchrasten stod Miksu tillsammans med några från högstadiet. Och precis när jag gick förbi så glodde dom alla på mig. Jag fick en riktigt äcklig känsla av att hon tala bakom min rygg. Hon titta int på mig, men det såg helt ut som om hon precis sa någå om mig som fick alla andra att vända på huvu och titta på mig. Två av flickorna flina, och sa någå jag int helt hörde. Men jag hörde att dom sa mitt namn. Jag blev såklart jätteledsen. Jag och Miksu är ju vänner, även om det inte känns så just nu. Jag hängde med Anja istället, det var helt kul men jag kände mig lite utanför. Anja har blivit bästis med Emma och dom har varit tillsammans en massa nu. Och Annika och Erika vill jag i alla fall int hänga med. I morgon ska halva klassen på utflykt till någon skog. Vi ska jobba i grupper med ett vetenskapsprojekt. Hoppas jag inte kommer i samma grupp som Miksu. PS. Nu ska jag öva på min gitarr. Jag ska bli bättre än Tommi!

fredag 29.8 - Miksu ska vara hos mig hela helgen!

Hon skulle egentligen vara hos sin moster som bor i Grankulla och hon hatar att vara där för kusinerna hennes är supersnobbiga och störande och bråkar och säger saker som "har du klätt ut dig?" bara för att Miksu har en annan klädstil. Så vi fråga om mamma kunde ringa till hennes mamma och fråga om hon fick sova här och hon sa ja!!! Miksu säger att dom helt plötsligt har blivit mycket snällare, precis som om dom håller på planera någå. Miksu och mamma står i köket och lagar pizza nu - måste bara säga att det går bra. Väldigt bra!!

lördag 30.8 - Vi ska starta ett bänd!

Igår kväll såg vi på ett musikprogram hela kvällen, och då vi skulle lägga oss så börja jag och Miksu fundera på att VI kunde ha ett band. Int för att vi ska anmäla oss till en TV show eller nåt, men det sku ju va skoj - nu då jag går på gitarrkurs och allt! Miksu vill spela trummor eller bas, så vi borde ju ta in några fler då kanske. Är någon av er i någå band eller spelar eller sjunger tillsammans eller nåt? Berätta hur ni gjorde för att starta! Haha, och så börja vi ju såklart fundera på va vi sku heta! Det är ju så svårt! Men kul. Förslag på namn?

söndag 31.8 - Fanny and the flying fishballs!

Idag har vi haft skoj, jag visa för Miksu hur man spelar gitarr och sånt. Hon tyckte också de va komiskt att vi hade den sången, Tom Dooley. Vi skämta en massa och lekte att vi stod på en scen och så sjöng vi Tom Dooley på alla möjliga sätt: opera, rock, barnmusik, deppigt, piggt, argt, rädd och många andra. Och så hette vi en massa sjuka saker som: Mjölkkartong, Fanny and the flying fishballs, Miksu and the boring math lessons. Och så var vi domare och gav poäng och lekte att vi blev intervjuade och allt sånt som finns i sådana program. Vi höll på att dö av skratt! Det är första gången jag har haft tårar rinna ner för mina kinder av skratt! och så fick jag ju öva en massa på Tom Dooley! I morgon ska jag visa dom!

:))

&gt

Fannys blogg

Mer om ämnet på Yle Arenan