Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Lovisa gymnasium stänger tillsvidare

Från 2016
Uppdaterad 22.03.2016 12:19.
Lovisa gymnasium
Bildtext Lovisa gymnasium.
Bild: Yle/Sune Bergström

Flera elever har under måndagen fått symptom av inneluften, två har fått uppsöka hälsovårdscentralen. Skoldagen blev avbruten mitt i lektionerna.

Rektor Anders Nordström säger att han hade hoppats att skolan kunde fortsätta som vanligt på måndagen efter att man förra veckans torsdag och fredag hade stängt för en effektiverad städning i skolbyggnaden.

- Ganska snabbt på morgonen blev det ändå klart att så många elever fick symptom att vi måste stänga skolan, säger Nordström.

Elever behövde vård

En eller två elever fick så illa symtom att de måste besöka hälsovårdscentralen, ännu fler fick lindriga besvär. Antalet är stort med tanke på att Lovisa gymnasium endast har åttio elever på plats nu då abiturienterna lämnat byggnaden.

Tillsvidare är det hemmastudier som gäller för gymnasieeleverna. Men ett som är klart enligt rektor Nordström är att skolan inte kan fortsätta i byggnaden innan golven är bytta.

Förnyandet av golvmaterialet i lokalerna i gymnasiet inleds efter påsken.

Alternativa lokaler behövs

Rektor Nordström funderar nu tillsammans med bildningsverket på alternativa lokaler för eleverna.

Lovisas stadsstyrelse får på måndag kväll veta mera om inomhusluftsproblemen i Lovisanejdens högstadium och i Lovisa gymnasium.

Tolv klasser har flyttats bort från högstadiet till andra lokaler. Specialarrangemangen fortsätter åtminstone den här veckan.

Diskussion om artikeln