Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tennisskandalen: avgick efter sexistiska kommentarer

Från 2016
Uppdaterad 22.03.2016 10:01.
Raymond Moore får söka efter ett nytt jobb.
Bildtext Raymond Moore får söka efter ett nytt jobb.
Bild: All Over Press

Chefen för tennisturneringen i Indian Wells blev inte långvarig på sin post efter att han uttalat sig nedvärderande om kvinnliga toppspelare. Raymond Moore tvingades snabbt att avgå.

Moore skapade stora rubriker världen över när han bland annat konstaterade att ”grenens kvinnliga toppar rider på herrarnas framgång”, och att de borde "gå ner på knä och tacka Gud” för de manliga spelarna.

Kommentarerna väckte ett ramaskri i tenniskretsar. Världsettan Serena Williams kallade uttalandet ”kränkande” och tidigare stjärnan Martina Navratilova spådde att damspelare i framtiden kommer att bojkotta turneringen i Kalifornien.

Den negativa uppmärksamheten blev för mycket för Moore som ett dygn senare avgick från sitt jobb som vd och direktör för turneringen.

– Ray har beslutat sig för att avgå. Jag förstår hans beslut, förklarar ägaren Larry Ellison på Indian Wells-turneringens webbplats.

– Jag är stolt över att säga att vi i ett decennium haft lika stora prispengar för damer och herrar i Indian Wells och i de andra stora tennisturneringarna. Jag vill personligen tacka de stora kvinnliga idrottarna som jobbat hårt för detta i många år, skriver Ellison.

Diskussion om artikeln