Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Tidigare sändningstid på långfredagen för Vem vet mest? och Antikrundan

Från 2016
Uppdaterad 18.08.2017 17:11.
Antikrundan
Bildtext Antikrundan.
Bild: SVT / Carl-Johan Söder

Missa inte! SVT:s Antikrundan och Vem vet mest sänds tidigare, kl. 10.05 och kl. 12.05 på Yle Fem på långfredagen.

Den tidigarelagda sändningstiden för Antikrundan och Vem vet mest? beror på att SVT World gjort ändringar i sitt sändningsschema.

Extrainsatt kl. 13.30 är dokumentären Tills cancern skiljer oss åt, som Yle Fem repriserar p.g.a. att det vann första pris i sin klass på Hollywood International Independent Documentary Awards i februari i USA. Programmet är en berättelse om kärlek och om hur mycket man kan och orkar om man älskar. Så sammanfattar Magdalena Snickars dokumentären.

Magdalena Snickars make Peter Snickars avled i cancer. Tre och ett halvt år tidigare, 2011 fick han beskedet att han hade obotlig cancer i form av en tumör i hjärnan. Teatermannen och regissören Peter Snickars hade då ett svensk-finländskt filmprojekt på gång tillsammans med tv-producenten Jan-Olof Svarvar.

Missa inte i tv på långfredagen!

  • Antikrundan och Vem Vet Mest sänds tidigare: kl. 10.05 och kl. 12.05 på Yle Fem.
  • Tills cancern skiljer oss åt kl. 13.

- Jag var på väg till Stockholm när Peter skickade ett sms om att han har en hjärntumör, berättar Svarvar.

Filmprojektet lades på is. Istället försåg Jan-Olof Svarvar Peter Snickars med en lätt kamerautrustning. Den använde Peter och hans fru Magdalena att dokumentera sjukdomsförloppet, vardagen och tankarna som kom och gick.

Diskussion om artikeln