Bryssel vaknar till liv igen efter attackerna
Islamiska staten IS har tagit på sig skulden för attackerna i Bryssel i dag. Sammanlagt 34 människor dödades och över 200 skadades. Bryssels borgmästare uppger att 20 människor dödades och 106 skadades - av dem 17 allvarligt - i metroexplosionen. På flygplatsen dödades minst 14 människor.
Tre finländare har skadats lindrigt i attackerna.
Polisen efterlyser en man som misstänks för inblandning i attacken på flygplatsen. Det har publicerats ett foto av mannen där man ser honom med en bagagekärra på flygplatsen.
Läs också vår liverapportering kring attackerna tidigare idag.
Åtminstone två bomber detonerade i avgångshallen på flygplatsen Zaventem i morse. Bomberna detonerade intill American Airlines kundtjänst. En tredje bomb hittades av säkerhetsstyrkor och detonerades på ett kontrollerat sätt.
Flygplatsen evakuerades snabbt efter explosionerna. Flygplatsen kommer att vara stängd åtminstone hela onsdagen.

Finländare skadade
Tre finländare har skadats lindrigt i attackerna, uppger det finländska Utrikesministeriet. De skadade har fått vård och deras skador är lindriga. Två av dem skadades vid flygplatsen och en vid metrostationen.
Ministeriets krisjour har fått en hel del samtal under dagen. Ungefär 300 finländare har gjort en reseanmälan till ministeriet om att de befinner sig i Bryssel och man har varit i kontakt med dem. Främst har man använt sig av textmeddelanden och sociala medier eftersom telefonnätet tidvis har varit överbelastat.
Utrikesministeriet har i dag uppdaterat sitt resemeddelande för Belgien.
Det bor omkring 2 000 finländare i Bryssel.

Kort efter explosionerna på flygplatsen detonerade en bomb på metrostationen Maelbek, som ligger nära EU:s institutioner i centrum av Bryssel. Bomben uppges ha exploderat inne i ett metrotåg som precis hade nått perrongen.
Bomben detonerade mitt i rusningstrafiken och metrostationen var fylld med människor då explosionen ägde rum.


Fler bomber som inte hade detonerat har hittats på flygplatsen senare under dagen.
Polisen har också hittat ett gevär av typen Kalashnikov invid en död attentatsman vid flygplatsen, rapporterar den belgiska radion. Vidare rapporteras det om att polisen påträffat ett bombbälte på flygplatsen.
Högsta terrorberedskap
Belgiska myndigheter höjde under dagen beredskapsnivån till högsta möjliga. Stora mängder poliser har kallats in och hundratals soldater har skickats som förstärkning till Bryssel. Massvis med annan myndighetspersonal har mobiliserats.
Så gott som alla allmänna färdmedel stod stilla på dagen. Bryssel försattes i praktiken i undantagstillstånd och de belgiska gränsövergångarna stängdes.
Tågstationerna öppnade igen vid 17-tiden finsk tid så att pendlare kunde ta sig hem. Stationerna bevakas av hundratals soldater.
Kriscentralen i Bryssel meddelade också på eftermiddagen att folk nu kan börja röra sig i staden igen.
Säkerhetsåtgärder vid viktig infrastruktur, bland annat vid de belgiska kärnkraftsverken trappades upp tidigare under dagen. Kärnkraftverket Tihange evakuerades delvis.
Flygplatser, större tågstationer, Bryssels metro och busstationer stängdes under dagen. Kommunikationen har försvårats av att telefon- och datanätverk har varit överbelastade. Också Eurostar-tågen mellan Bryssel och London ställdes in.
EU-institutionerna uppmanade under dagen sin personal att stanna hemma eller inomhus på sina arbetsplatser Också många andra arbetsgivare uppmanade sin personal att inte bege sig ut.
Koordinerad attack - IS tar på sig skulden
Islamiska staten IS har tagit på sig skulden för attackerna och hotar i ett meddelande nu Europa med "svarta dagar". Enligt IS är orsaken till attackerna den fientlighet som finns mot terrororganisationen.
Experter spekulerar också i att det kan ha varit fråga om en hämndattack för gripandet av Salah Abdeslam, en av gärningsmännen bakom angreppet i Paris i november.
Abdeslam greps i lördags av belgisk polis. Enligt experter kan dagens attack ha varit planerad på förhand och flyttad på grund av gripandet. Inga av de uppgifterna har bekräftats.
Belgiska myndigheter har sedan Parisattackerna jagat människor med kopplingar till dådet och har på sistone gripit tiotals människor i samband med utredningarna.
Belgien har utlyst tre dagars landssorg. EU-ledare har i ett gemensamt uttalande konstaterat att attackerna stärker viljan att försvara de europeiska värderingarna.


"Människor greps av panik"
Enligt ett ögonvittne som det belgiska mediebolaget har intervjuat var explosionerna på flygplatsen kraftiga. Polis och soldater kommenderade människor att springa iväg.
- Efter explosionerna uppstod det nog panik. Människorna visste inte vart de skulle gå. De försökte ta sig ut från flygplatsbyggnaden.
Polis och militär dirigerade folk på flygplatsen.
- De sade åt oss: Spring ut, ut, ut ... snabbt, snabbt ... ge er iväg, lämna bagaget - det är inte viktigt - fortsätt ... spring, spring ...

Videointervju på franska (BERTBF/EBU)