Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Dolda liv-spinoff spelas in i Borgå

Från 2016
Uppdaterad 24.03.2016 08:20.
Inspelning av bikineitä ja timantteja i Borgå.
Bildtext Serien kretsar kring Alissa, Iida och Sanni.
Bild: Yle/Sofia Strömgård

MTV:s webbtv-serie "Bikineitä ja timantteja" spelas in i Borgå under den här veckan och nästa vecka. Serien kretsar kring tre unga damer och en spasemester.

På onsdagen kunde Borgåborna se ett helt filmteam röra sig på gränderna i Gamla stan. Lurviga mikrofoner, kameror och skådespelare trängdes på Simolinhusets bakgård för att spela in en scen i det våriga men samtidigt kyliga vädret.

Inspelningen av webbtv-serien ”Bikineitä ja timantteja” (Bikinier och diamanter, egen översättning) spelas till stora delar in i Borgå. Den här veckan spelas ett antal scener in i Borgå och nästa vecka bär det av till Haiko.

Serien är en spinoff på MTV:s tv-serie Dolda liv.

Premiär kring midsommar

I Bikineitä ja timantteja medverkar några av karaktärerna ur Dolda liv, Alissa (Johanna Puhakka), Sanni (Kerttu Rissanen) och Iida (Pinja Kanon).

Serien kretsar kring dessa tre unga kvinnor och inleds med att Alissa åker iväg på en spasemester. Därefter tar händelserna en oväntad vändning och serien innehåller både spänning och en gnutta romantik. Det berättar Susanna Jyllinmaa som är informatör för serien Dolda liv.

Inspelning av bikineitä ja timantteja i Borgå.
Bildtext Filmteamet trängdes på Simolinhusets bakgård på onsdagen.
Bild: Yle/Sofia Strömgård

Orsaken till att inspelningsplatsen blev Borgå kan Jyllinmaa inte svara på.

– Men här finns mycket vackra inspelningsmiljöer!

Resultatet av inspelningarna kan man få se i sommar, då Dolda liv går på sommarpaus. Serien kan ses på MTV:s webbsida och har premiär ungefär vid midsommar.

Diskussion om artikeln