Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny avstängning för NHL-talangen – "väckarklockan fungerade inte"

Från 2016
Jonathan Drouin i Tampa Bay Lightning.
Bildtext Jonathan Drouin i Tampa Bay Lightning.
Bild: All Over Press / Mark LoMoglio

Den 20-årige ishockeyspelaren Jonathan Drouin har under säsongen varit rubrikernas man. Han stängdes av på grund av att ha missat ett lagmöte på tisdagen.

AHL-klubben Syracuse Crunch meddelade på Twitter att Drouin inte var tillgänglig för spel i matchen mot Utica på grund av incidenten.

– Drouin sade att han hade problem med väckarklockan. Han beklagade och accepterade sitt ansvar, skrev klubben.

I januari blev Drouin avstängd sedan han inte dykt upp inför en AHL-match. Därför återvände han till Syracuse Crunch först den 7 mars. I mars har han gjort 5+1=6 poäng på sex matcher i AHL.

På Twitter säger Syracuses General Manager Julien BriseBois att Drouin har varit strålande sedan han återvände till laget och att incidenten inte påverkar hur organisationen ser på honom.

Svårt att etablera sig

Jonathan Drouin draftades som tredje spelare sommaren 2013. Floridas Aleksander Barkov gick som andra spelare i NHL-draften. Till skillnad från Barkov har Drouin haft svårt att etablera sig i NHL. Säsongen 2014–2015 spelade han 70 matcher men säsongen 2015–2016 är saldot endast 19 matcher.

Drouins agent gick i november offentligt gått ut med att Drouin vill byta klubb, ett utspel som inte uppskattades av Tampa Bay Lightning. I januari vägrade Drouin att spela i Syracuse eftersom han var övertygad om att en han skulle bli trejdad till en ny klubb och inte ville riskera att skadas. Då blev han avstängd av Tampa Bays organisation.

NHL-klubbens General Manager Steve Yzerman försökte ändå få till en spelaraffär innan transferfönstret stängde i februari men misslyckades. Det har ryktats om att Yzerman på nytt försöker byta bort Drouin inför sommarens NHL-draft.

Diskussion om artikeln