Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Påsk PM Åboland

Från 2016
Pellinge kursgård
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Livsmedelsaffärerna har normala öppettider på skärtorsdagen, men gällande öppettiderna under påsken är det bäst att kontrollera den egna affärens tider separat eftersom affärerna numera själva får besluta om sina öppettider.

Alko är öppet normalt på torsdag och håller öppet nästa gång på tisdag.

Bankkontoren stänger klockan 13 på torsdag och öppnas nästa gång på tisdag.

VR:s närtrafik tillämpar fredagstidtabell på torsdag. På fredag och måndag trafikeras enligt söndagstidtabell. Både på fredag och söndag körs extra turer. Kontrollera fjärrtågens tidtabeller här.

För bussarna i fjärrtrafik råder många undantag under påsken och noggrannare uppgifter om tidtabellerna hittar du på Matkahuoltos nätsidor. Uppgifter om tidtabeller och pris fås också på numret 0200 4000.

Flera affärer har i år gott in för att testa att hålla dörrarna öppna i större utsträckning än tidigare.

I Åbo centrum har bland annat affärer i Hansakvarteret i Åbo öppet även på långfredagen kl. 12-18. Också Wiklund har öppet på långfredagen, varuhuset till kl. 18 och mataffären till kl. 19.

I Pargas har till exempel K-affären Reimari öppet på långfredagen till kl. 19 men på söndagen är butiken stängd. Samma gäller för S-market i Pargas. I Nagu har K-market öppet alla dagar förutom måndag, medan Sale är stängd på söndagen.

S-Market i Kimito satsar i sin tur på att ha öppet alla dagar under påsken. I Dalsbruk är håller Sale öppet alla dagar, K-market har stängt på fredag och söndag.

Diskussion om artikeln