Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

VR:s buss börjar gå mellan Karis och Kyrkslätt

Från 2016
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Bildtext Bussen går mellan Kyrkslätt och Karis och stannar även i Ingå
Bild: YLE/Tobias Silvander

Från och med söndag, 27 mars, stannar endast två fjärrtåg på sträckan mellan Åbo och Helsingfors i Kyrkslätt. Samtidigt blir Sjundeå Y-tågets ändstation.

Morgonens första tåg till Åbo och kvällens sista tåg till Helsingfors är i framtiden de enda fjärrtågsturerna som stannar på Kyrkslätts järnvägsstation.

Stannar i Ingå

Istället börjar VR:s anslutningsbuss trafikera mellan Kyrkslätt och Karis på tisdag, den 29 mars. Bussen stannar på järnvägsstationerna.

Bussen som går från Kyrkslätt via Ingå till Karis trafikerar alla vardagar.

Meningen är att den ska betjäna jobbresenärer och tidtabellerna har anpassats därefter.

Ingen handikappservice

Det går inte att köpa biljett på bussarna utan biljetten ska köpas i förväg i VR:s webbshop, via mobilen, i en biljettautomat eller via VR:s kundservice. Det går att köpa en biljett specifikt för resan mellan Karis och Kyrkslätt.

Biljetterna till bussen kommer till försäljning först den 29 mars så den första dagen får man åka utan biljett.

Man får ta med sig handbagage i bussen. Barnvagnar och cyklar transporteras om det finns utrymme. Bussen saknar handikappservice och inga sällskapsdjur får följa med.

- I det här skedet får man tyvärr inte ta med sällskapsdjur eller resa med rullstol. Den här bussen är ett försök som pågår fram till december. Vi följer med antalet resenärer och lyssnar på respons, förklarar Marja Merta, informatör vid VR.

Diskussion om artikeln