Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrabb: Ville inte hamna på bänken

Från 2016
Simon Skrabb är en del av U21-landslaget just nu, men hans mål är A-landslaget.
Bildtext Simon Skrabb är en del av U21-landslaget just nu, men hans mål är A-landslaget.
Bild: All Over Press

I fjol blev han känd som Skorpionen i Sverige. Nu ska Simon Skrabb ta nästa steg i Gefle. Bitarna har fallit på plats nu, säger han.

Det var i den sista omgången av fjolårets allsvenska säsong som Simon Skrabb slog till med sitt drömmål. Åtvidabergspelaren satte en fullträff mot Gefle som röstades fram till årets mål på den svenska fotbollsgalan.

Se Skrabbs mål här.

Nu har Jaroprodukten bytt klubb till just Gefle. Den 3 april öppnar Gävlelaget säsongen på hemmaplan mot Helsingborg.

Skrabb har fått stort förtroende från tränarhåll och lär vara en startspelare i premiären.

– Rent resultatmässigt har det gått tyngre för laget, men bitarna har fallit på plats nu. För mig har försäsongen gett mycket speltid. Jag ville inte gå till en klubb där mina kvalitéer inte hade räckt till och jag hade tvingats sitta på bänken, säger Skrabb enligt Yle.

Har landslaget som mål

Gefle har varit ett lag som ständigt haft ett nedflyttningshot hängande över sig. Laget har ändå klarat sig kvar och etablerat sig i allsvenskan.

– Vi har inget konkret mål. Vi vill utvecklas som klubb. Allt är ett snäpp bättre än i Åtvidaberg. Jag kan inte klaga på förhållandena, säger han.

I Gävle fortsätter också Skrabbs jakt på en landslagsplats. Han tillhör för tillfället U21-landslaget.

– A-landslaget har varit mitt mål sedan jag var liten och sprang runt med en boll där hemma. Jag vill med så fort som möjligt, säger Skrabb.

Diskussion om artikeln